Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Το κορυφαίο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Το κορυφαίο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και είναι συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο κορυφαίος μας σεφ ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για το αγαπημένο μας κυριακάτικο ψητό και μάς μαθαίνει απλά κόλπα και μυστικά που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που ετοιμάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο. Το απλό μυστικό του; Διαφορετικός χρόνος ψησίματος για τις πατάτες και διαφορετικός για το κοτόπουλο, ώστε στο τέλος να βγουν και τα δύο από τον φούρνο καλοψημένα, λαχταριστά, ζουμερά, αφάνταστα τρυφερά, ευωδιαστά.

Φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο και δάφνη, από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά δηλαδή της ελληνικής κουζίνας, με όλη τη φρεσκάδα των αρωμάτων τους, μπόλικα καραμελωμένα κρεμμύδια, σκόρδα ψημένα ολόκληρα με τη φλούδα τους, ζουμερές ντομάτες για να δώσουν την αψάδα και τη ζουμερή τους σάρκα και, τέλος, μια εκπληκτική σάλτσα gravy με τους χυμούς των ψημένων υλικών, εμπλουτισμένη με κονιάκ, είναι τα μυστικά γι αυτό το πιάτο, μεταμορφώνοντάς το από ένα συνηθισμένο οικογενειακό κυριακάτικο, στο πιο γιορτινό που μπορούμε να φτιάξουμε, με τα πιο απλά υλικά. Όπως πάντα, ο σεφ εξηγεί με λεπτομέρεια τα πώς και τα γιατί των επιλογών του και παραδίδει πραγματικά μαθήματα υψηλής μαγειρικής και νοστιμιάς, ακόμη και με τα πιο απλά συστατικά της κουζίνας μας, ακόμη και στα πιο οικεία πιάτα μας. 

Από εδώ και πέρα, αυτό θα είναι το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες που θα φτιάχνουμε για μια ζωή!

Στον Γαστρονόμο, αυτή την Κυριακή 14/2 με την Καθημερινή 

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Το κορυφαίο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή