Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Η καθημερινή μαγειρική του Μαρτίου καλωσορίζει την άνοιξη

Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Η καθημερινή μαγειρική του Μαρτίου καλωσορίζει την άνοιξη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχαιρετάμε έναν δύσκολο χειμώνα και υποδεχόμαστε την άνοιξη του 2021 με αισιοδοξία και διάθεση για νόστιμα μαγειρέματα με τα καλούδια της εποχής!

Ήρθε ο καιρός που θα ξαναβάλουμε στις κατσαρόλες μας τρυφερά σπαράγγια και μυρωδάτο μάραθο, θα γεμίσουμε το καλάθι μας με ολόφρεσκα πράσινα κρεμμυδάκια, νόστιμες αγκινάρες και πατατούλες νέας εσοδείας, θα αναζητήσουμε χόρτα και πρασινάδες στους πάγκους της λαϊκής και θα μαγειρέψουμε την εμβληματική ανοιξιάτικη κουζίνα του τόπου μας.

Ετοιμάζουμε γρήγορες και απολαυστικές τηγανιές με μανιτάρια και σπαράγγια, υπέροχους μεζέδες με λουκάνικα και πλούσια κρέμα τυριού, αλλά και κλασικά οικογενειακά πιάτα όπως σουπιές με σπανάκι και μυρωδικά, κατσικάκι με αγκινάρες και μοσχοκάρυδο, ζουμερά μπιφτέκια με αφράτο πουρέ πατάτας.

Θα φτιάξουμε τηγανιές κοτόπουλου με ντοματίνια αλλά και τραγανές κοτομπουκιές πανέ με υπέροχη μαρινάδα που θα ξετρελάνει μικρά και μεγάλα παιδιά! Θα βάλουμε στο τηγάνι γαρίδες και στο φούρνο τσιπούρες με εποχικές νοστιμιές και θα απολαύσουμε πιάτα γρήγορα και χορταστικά με λαχανικά και ρίζες.

Αλλά και όσοι νηστεύουν δεν θα στερηθούν τίποτα από νοστιμιές! Ετοιμάζουμε λαχταριστές μακαρονάδες και πλούσια πιλάφια με τα μυριστικά της άνοιξης και τρυφερά λαχανικά, μελωμένες φασολάδες και χορταστικές οσπριοσαλάτες.

Και, όπως πάντα, με το μηνιαίο πρόγραμμα του Γαστρονόμου, θα προγραμματίσουμε και θα οργανώσουμε έγκαιρα τις αγορές μας για να προμηθευτούμε τα υλικά μας με ασφάλεια, προσφέροντας στους αγαπημένους μας ξεχωριστές οικογενειακές συνταγές της πολύτιμης καθημερινότητας.

Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Η καθημερινή μαγειρική του Μαρτίου καλωσορίζει την άνοιξη-1

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου, εκτάκτως σήμερα 13 Μαρτίου με την Καθημερινή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή