ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Πώς θα ήταν οι συνταγές της μαμάς μας 200 χρόνια πριν;

ektaktos-simera-13-03-me-tin-k-pos-tha-itan-oi-syntages-tis-mamas-mas-200-chronia-prin

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι δυόμισι αιώνες πριν, στις ελληνικές κουζίνες μαγειρεύαμε… καρμπονάρα; Ότι γεμίζαμε αρνάκι ρολό με μείγματα από συκωτάκια πουλιών και ξερά φρούτα; Ότι φτιάχναμε χταπόδι κονφί και μοσχαράκι με άγρια χόρτα φρικασέ;

Αλήθεια, πώς μαγειρεύαμε μουσακά χωρίς πατάτες και ντομάτες αφού αυτά τα υλικά δεν είχαν έρθει καν στην Ελλάδα; Ξέραμε τα χούμους και τους άλλους πουρέδες από όσπρια; Μαγειρεύαμε αγκινάρες με κουκιά και πώς; Πόσα είδη κεφτέδων έφτιαχναν οι προ-προ-προ-προ γιαγιάδες μας; Τους ετοίμαζαν μαγειρευτούς, σούπα, τηγανητούς ή σαλτσάτους;

Ο Γαστρονόμος φέρνει στο φως μια σπάνια γαστρονομική παρακαταθήκη που ανοίγει ένα φωτεινό παράθυρο στην ελληνική μαγειρική του 18ου αιώνα! Ένα σπάνιο χειρόγραφο, ο πρώτος Οδηγός Μαγειρικής γραμμένος σε ελληνικό έδαφος, βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αποκλειστικά στον Γαστρονόμο!

Διαλέξαμε 10 συνταγές αληθινά διαμάντια που δείχνουν την αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και ιστορίας μας, και τις δώσαμε σε 10 από τους καλύτερους Ελληνες σεφ για να τις ζωντανέψουν στο σήμερα! Πιάτα κλασικά και διαχρονικά, που φτιάχνουμε τώρα στις κουζίνες μας, γνωστά και οικεία, αλλά με διαφορές που συναρπάζουν, μυστικά που ξαφνιάζουν και τεχνικές αναπάντεχες και εκπληκτικές!

Ο Γαστρονόμος Μαρτίου είναι ιστορικός!

ektaktos-simera-13-03-me-tin-k-pos-tha-itan-oi-syntages-tis-mamas-mas-200-chronia-prin0

Εκτάκτως σήμερα 13 Μαρτίου με την Καθημερινή.