Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Πώς θα ήταν οι συνταγές της μαμάς μας 200 χρόνια πριν;

Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Πώς θα ήταν οι συνταγές της μαμάς μας 200 χρόνια πριν;

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι δυόμισι αιώνες πριν, στις ελληνικές κουζίνες μαγειρεύαμε… καρμπονάρα; Ότι γεμίζαμε αρνάκι ρολό με μείγματα από συκωτάκια πουλιών και ξερά φρούτα; Ότι φτιάχναμε χταπόδι κονφί και μοσχαράκι με άγρια χόρτα φρικασέ;

Αλήθεια, πώς μαγειρεύαμε μουσακά χωρίς πατάτες και ντομάτες αφού αυτά τα υλικά δεν είχαν έρθει καν στην Ελλάδα; Ξέραμε τα χούμους και τους άλλους πουρέδες από όσπρια; Μαγειρεύαμε αγκινάρες με κουκιά και πώς; Πόσα είδη κεφτέδων έφτιαχναν οι προ-προ-προ-προ γιαγιάδες μας; Τους ετοίμαζαν μαγειρευτούς, σούπα, τηγανητούς ή σαλτσάτους;

Ο Γαστρονόμος φέρνει στο φως μια σπάνια γαστρονομική παρακαταθήκη που ανοίγει ένα φωτεινό παράθυρο στην ελληνική μαγειρική του 18ου αιώνα! Ένα σπάνιο χειρόγραφο, ο πρώτος Οδηγός Μαγειρικής γραμμένος σε ελληνικό έδαφος, βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αποκλειστικά στον Γαστρονόμο!

Διαλέξαμε 10 συνταγές αληθινά διαμάντια που δείχνουν την αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και ιστορίας μας, και τις δώσαμε σε 10 από τους καλύτερους Ελληνες σεφ για να τις ζωντανέψουν στο σήμερα! Πιάτα κλασικά και διαχρονικά, που φτιάχνουμε τώρα στις κουζίνες μας, γνωστά και οικεία, αλλά με διαφορές που συναρπάζουν, μυστικά που ξαφνιάζουν και τεχνικές αναπάντεχες και εκπληκτικές!

Ο Γαστρονόμος Μαρτίου είναι ιστορικός!

Εκτάκτως σήμερα 13/03 με την «Κ»: Πώς θα ήταν οι συνταγές της μαμάς μας 200 χρόνια πριν;-1

Εκτάκτως σήμερα 13 Μαρτίου με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή