Τι είδους βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος Γ’;

Τι είδους βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος Γ’;

«Κάρολος Γ'- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς». Μια συλλεκτική έκδοση, για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του πλανήτη, σήμερα με την «Καθημερινή».

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συλλεκτική έκδοση, για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του πλανήτη, έρχεται εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής». Λίγες μέρες μόνο πριν την τελετή της στέψης του Καρόλου Γ’, στις 6 Μαΐου, στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, ξετυλίγουμε το νήμα της ζωής του μακροβιότερου διαδόχου του βρετανικού Θρόνου.

Τι αναφώνησε ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, μόλις αντίκρισε τον νεογέννητο διάδοχο; Για ποιο λόγο δυσκολεύτηκε τόσο να κάνει φίλους στο σχολείο; Πώς διαμορφώθηκε ο τόσο ισχυρός δεσμός του με την οικολογία και πώς έφτασε να δημιουργήσει την πιο ανεπτυγμένη μάρκα βιολογικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο; Πώς συντηρούνται οι δεσμοί του με την Ελλάδα και ποιος είναι ο ρόλος και η επιρροή του βρετανικού Στέμματος στην παγκόσμια οικονομία; Και, βέβαια, τι είδους βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος Γ’; Πώς θα κάνει πράξη το όραμά του για μια σύγχρονη μοναρχία; Θα ακολουθήσει την αυστηρή αρχή της πολιτικής ουδετερότητας του μονάρχη, την οποία τόσο πιστά υπηρέτησε η μητέρα του, Ελισάβετ, ή θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για όσα θεωρεί σημαντικά;

Σύμφωνα με τον βιογράφο του, Κρίστοφερ Άντερσεν: «Ο ίδιος θέλει να τον θυμούνται ως βασιλιά που έφερε μεταρρυθμίσεις· έναν σχετικά μοντέρνο μονάρχη που οδήγησε επιτυχημένα τον θεσμό στον 21ο αιώνα. Νομίζω πως πιο πολύ θα τον θυμούνται ως μια ρομαντική φιγούρα, ως τον πρίγκιπα που παντρεύτηκε την πιο ποθητή γυναίκα του κόσμου, αλλά την έκανε πέρα για τον έρωτα της ζωής του, και που ανέβηκε στον θρόνο ενώ υπήρχαν εντάσεις –με τα ίδια του τα παιδιά– οι οποίες απειλούσαν να διαλύσουν τη βασιλική οικογένεια. Λίγο Δούκας του Ουίνδσορ, λίγο Βασιλιάς Ληρ».

Κυκλοφορεί σήμερα, με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT