Διασχίζοντας το Αιγαίο για καλό σκοπό – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Διασχίζοντας το Αιγαίο για καλό σκοπό – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι χρειάζονται οι δύσκολα προσβάσιμες κοινότητες του Αιγίου; Πολλά και διαφορετικά. Από μια υγειονομική φροντίδα μέχρι πολιτιστικές δράσεις. Από το χτίσιμο ενός γηπέδου μέχρι την περίθαλψη γατών. Κάποιες από αυτές τις προκλήσεις αναλαμβάνει να τις καλύψει η εθελοντική ομάδα Σύμπλευση, τα μέλη της οποίας διασχίζουν το πέλαγος με ταχύπλοα σκάφη – στην τελευταία τους αποστολή, και παρά τον άστατο καιρό, το «Κ» ταξίδεψε μαζί τους.

Πώς λειτουργεί; Αφού εντοπίζεται το πεδίο παρέμβασης, φτιάχνεται μια ομάδα που προσελκύει μέλη, εθελοντές και άλλες οργανώσεις. Ανάμεσα τους, κυβερνήτες με δικά τους σκάφη, γιατροί και κοινοί θνητοί. Στέλνεται η πρώτη αποστολή στο νησί για να οργανωθούν οι δράσεις. Προσεγγίζονται οι χορηγοί, μπαίνουν οι υποδομές κτλ. Κι έπειτα, η εξόρμηση, στην προκειμένη περίπτωση 375 ναυτικά μίλια, και προορισμός: Σίκινος, Δονούσα, Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Θύμαινα, Φούρνοι και Ικαρία. 

Η εμπειρία του ταξιδιού, της ομάδας, της προσφοράς, οι στιγμές της συγκίνησης και της περιπέτειας – όλα όσα μάθαμε, όσα καταλάβαμε, όσα νιώσαμε μέσα σε πέντε μέρες στις θάλασσες που κάποιες φορές δεν χωρίζουν, αλλά ενώνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή