Τρόμαξέ τους!

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, την παραμονή των Αγίων Πάντων, στη Βόρεια Αμερική. Τα παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται τα γειτονικά σπίτια για να μαζέψουν γλυκά – ίσως έχεις ακούσει τη φράση «trick or treat», δηλαδή «σκανταλιά ή κέρασμα». Το Χάλοουιν μοιάζει με τις Απόκριες, αλλά δεν είναι το ίδιο. Πιστεύεται ότι αυτήν τη μέρα οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα. Όσο για… μαγεία; Άφθονη. Χαρακτηριστική παρουσία, οι κολοκύθες, τις οποίες σκαλίζουν με χαρακτηριστικά ανθρώπων – άλλοτε αστεία, άλλοτε τρομακτικά. Στην Ελλάδα δε γιορτάζουμε το Χάλοουιν, αλλά μερικές ιδέες για κατασκευές σίγουρα θα σε διασκεδάσουν!

Μόμπιλο-νυχτερίδες

Τρόμαξέ τους!-1

Θα χρειαστείς: Σχέδια για νυχτερίδες (αν ψάξεις λίγο, μπορείς να βρεις και να εκτυπώσεις έτοιμα σχέδια από κάποια ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, αλλιώς τις σχεδιάζεις εσύ) • μη τοξικούς μαρκαδόρους • μπογιά που φωσφορίζει στο σκοτάδι • ψαλίδι • κόλλα στικ • σπάγκο • συρμάτινη κρεμάστρα.

Πώς θα τις φτιάξεις: Εκτυπώνεις τα σχέδια της νυχτερίδας ή ζωγραφίζεις τα δικά σου σε χαρτόνι. Κόβεις τα σχέδια και κολλάς το μπροστινό και το πίσω μέρος κάθε νυχτερίδας. Υπολογίζοντας να κρέμονται σε διαφορετικά μήκη, κόβεις ανάλογα κομμάτια σπάγκου και τα στερεώνεις στην κρεμάστρα. Φρόντισε μόνο να τα «ζυγίσεις» σωστά, ώστε η κρεμάστρα να ισορροπεί. Κρεμάς την κατασκευή σου στο διάδρομο, σβήνεις τα φώτα και περιμένεις… τα ουρλιαχτά!

Ιστός αράχνης

Τρόμαξέ τους!-2

Θα χρειαστείς: Μερικά φίλτρα καφέ και ένα ψαλίδι. 

Πώς θα τον φτιάξεις: Διπλώνεις κατά μήκος κάθε φίλτρο και αρχίζεις να κόβεις σε σχήμα V. Το ανοίγεις, έτοιμο! Αν θέλεις, κόβεις μικρές αρα-χνούλες, αφού πρώτα τις σχε-διάσεις σε μαύρο χαρτόνι, για να τις κολλήσεις στον ιστό.

Μπαμπουλοκολοκύθα

Θα χρειαστείς: Μία κολοκύθα από τον μανάβη, ένα κουτάλι και ένα μαχαίρι – και κάποιον ενήλικο βοηθό. 

Πώς θα σκαλίσεις την κολοκύθα: Κόβεις σαν «καπάκι» το επάνω μέρος με το κοτσάνι. Αφού την αδειάσεις «σκάβοντάς» την, αρχίζεις να χαράζεις το σχέδιο του προσώπου που θέλεις. Τελειώνοντας, τοποθετείς στο εσωτερικό της κολοκύθας ένα φαναράκι ρεσό. Μπορείς να στολίσεις το τραπέζι της βεράντας. Το βράδυ

ανάβεις το ρεσό. Τρομακτικό, έτσι;

Ξέρετε ότι:

• Τα παιδιά τη μέρα του Χάλοουιν γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τους προσφέρουν κέικ ή ζαχαρωτά. Γι’ αυτό οι ζαχαροπλάστες κάνουν μεγάλες χαρές εκείνη τη μέρα. Ο τζίρος τους υπερβαίνει κατά πολύ τον αντίστοιχο των Χριστουγέννων, του Αγίου Βαλεντίνου και του Πάσχα!

• Ο όρος Halloween προέρχεται από τη σύμπτηξη των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων», που εορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές και προτεσταντικές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή