Αστραφτερά Ρεβεγιόν

9' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυτελή μενού, premium πρώτες ύλες, εντυπωσιακά σερβιρίσματα. Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας φορούν τα γιορτινά τους.

Τα ξενοδοχεία δεν είναι μόνο για τους τουρίστες. Eιδικά την περίοδο των γιορτών, είναι για όλους: στολίζονται, ανάβουν λαμπιόνια και διακοσμούν υπερμεγέθη δέντρα με αμέτρητα στολίδια. Οι σεφ τους προμηθεύονται πολυτελή και «περίεργα» υλικά και φτιάχνουν νόστιμα και εντυπωσιακά πιάτα. Από χαβιάρι, αστακό και βασιλικό καβούρι μέχρι φραγκόκοτες, ορτύκια και ελάφι θα σερβίρουν φέτος τα εστιατόριά τους. Στις μεγάλες κάβες τους υπάρχουν πολλές ετικέτες από αφρώδη και σαμπάνιες Οι άνθρωποί τους, από τους maîtres d’hôtel μέχρι τους concierges, φροντίζουν τις λεπτομέρειες για κάθε πελάτη και ανάγουν την art de la table σε επιστήμη, καθώς ξέρουν ότι στις σάλες τους θα μπει περισσότερος κόσμος. Κάνουν δώρα και ειδικές τιμές, πάντα προσφέρουν κάτι παραπάνω, φέρνουν μουσικούς, ενώ από τις μεγάλες αίθουσές τους ακούγονται σαξόφωνα και ορχήστρες με πιάνο ή φωνές της τζαζ. Πέραν του αναπόφευκτου συμβολισμού της μεγαλοπρέπειας των Χριστουγέννων, τα αστεράτα ξενοδοχεία της πόλης μπορούν και προσφέρουν πολυτελείς υπηρεσίες, ασυνήθιστο φαγητό και ωραίες αφορμές χαλάρωσης, που ευελπιστούμε να σας κάνουν να νιώσετε την πολυπόθητη ευφορία, αν περάσετε τις γιορτές σε κάποιο από αυτά.

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έχει κανείς την αίσθηση ότι προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα επί έναν ολόκληρο χρόνο. Στο Winter Garden, έως και τις 7 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 22.00, δημιουργείται μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική με πιάνο και επιλογές χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Για την παραμονή των Χριστουγέννων, στο GB Roof Garden ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η μπριγάδα του ετοιμάζουν ένα πολυτελές μενού έξι πιάτων υψηλής δημιουργικότητας, όπως καλκάνι με λευκά σπαράγγια, αυγοτάραχο και σάλτσα σαμπάνιας με yuzu (240 ευρώ/άτομο).

Το ίδιο βράδυ, το Tudor Hall του ξενοδοχείου King George γιορτάζει με ένα μενού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια φινετσάτη αθηναϊκή σαλάτα με αυγοτάραχο και παραδοσιακή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κουκουνάρι και κράνμπερις (220 ευρώ/άτομο). Ο επίλογος, σε άπταιστα γαλλικά, ανήκει στον διάσημο ζαχαροπλάστη Arnaud Larher. Ανήμερα των Χριστουγέννων, στο εστιατόριο Tudor Hall ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς έχει σχεδιάσει ένα μενού τριών πιάτων και επιδόρπια από μπουφέ –υπέροχη εναλλακτική επιλογή η σφυρίδα στην κοκοτιέρα με πουρέ γλυκού κρεμμυδιού, ραγού από λαχανικά και σάλτσα από κρόκο Κοζάνης– συνοδεία ζωντανής μουσικής. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο GB Roof Garden σάς περιμένει το γεύμα της Μπαμπέτ!  Ένα μενού με κορυφαίες πρώτες ύλες, από στρείδια και χαβιάρι μέχρι αστακό, πάπια κονφί, φρέσκες τρούφες εποχής και φιλέτο Wagyu (475 ευρώ/άτομο). Το Tudor Hall το ίδιο βράδυ σερβίρει έξι πιάτα, με πρωταγωνιστές το ορτύκι, το λαβράκι, το μοσχαρίσιο φιλέτο και το φουά γκρα (395 ευρώ/άτομο).

Στα Electra Hotels and Resorts το μότο φέτος είναι #WeBelieve, καθώς ο όμιλος θέλει να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους. Στο Electra Metropolis σερβίρουν απογευματινό τσάι με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζωντανή μουσική, στον χώρο του Library Bistro (22/12 έως 24/12). Στο Roof Garden o σεφ Θεοδόσης Βενέτης έχει ετοιμάσει ένα ευρωπαϊκό μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων, με σιγομαγειρεμένη γαλοπούλα, χριστουγεννιάτικη γέμιση και πουρέ κολοκύθας, ενώ από το Roof Garden του Εlectra Palace Athens στην Πλάκα ο σεφ Δανιήλ Τσαγκαρίδης ετοιμάζει συνταγές δημιουργικής μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας, με ένα μενού 5 πιάτων και ζωντανή μουσική (105 ευρώ/άτομο, με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού). Ξεχωρίζουμε τη βελουτέ σούπα άγριων μανιταριών, με μπριός φιστικοβούτυρου και φρέσκια τρούφα Ταϋγέτου. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού αρχίζει με καβούρι σε γευστικό κονσομέ οστρακοειδών, χαβιάρι και άρωμα yuzu (150 ευρώ/άτομο). Για τα παιδιά έως 12 ετών προσφέρεται έκπτωση 50% (παιδιά έως 6 ετών χωρίς χρέωση). Στο Electra Hotel στην Ερμού, και συγκεκριμένα στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο Xfloor, για την παραμονή των Χριστουγέννων υπάρχει ειδικά σχεδιασμένο μενού για παιδιά, με σούπα, σαλάτα, χοιρινά σκαλοπίνια και φυσικά επιδόρπιο με παγωτό σοκολάτα – τι ωραία σκέψη να φροντίσει κανείς ειδικά για τους μικρούς, που συνήθως απογοητεύονται ή αδιαφορούν για το «πολύπλοκο» φαγητό των ημερών! Δύο μενού είναι διαθέσιμα για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Roof Garden του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Στο εστιατόριο Sense του ξενοδοχείου Athens Was, o σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ετοιμάζει ένα μενού με ελληνικές αναφορές και διεθνή στοιχεία, όπως η πέρδικα που θα σερβίρεται ως κυρίως πιάτο την παραμονή των Χριστουγέννων, με σάλτσα από ξινόμαυρο, με πουρέ και τσιπς σελινόριζας. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού έχει μοσχάρι γάλακτος με πουρέ ψητής κολοκύθας, «καμένα» baby πράσα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα τρούφας.

Αστραφτερά Ρεβεγιόν-1

O executive chef του Hilton Athens, Κώστας Αθανασίου.

Στο Hilton, την παραμονή των Χριστουγέννων θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική στο Βυζαντινό, φαγητό από μπουφέ και ποτά (110 ευρώ/άτομο, δωρεάν πάρκινγκ). Το επίσημο δείπνο σερβίρεται στο Galaxy Bar-Restaurant, με set menu επτά πιάτων, όπου ξεχωρίζει το φουά γκρα ηθικής εκτροφής με ψητά αχλάδια, σαλάτα και σος κράνμπερι. Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Το δείπνο της 31ης Δεκεμβρίου στο Galaxy Bar-Restaurant περιλαμβάνει γκουρμέ μενού 8 πιάτων, όπως μαύρο μπακαλιάρο με κουνουπίδι σε τρεις υφές και σορμπέ σαμπάνιας με φύλλα χρυσού πριν από το κυρίως γεύμα (345 ευρώ/άτομο), live από τους The Bliss Jazz Trio και χορευτικό DJ set από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο. Από τις 4.30 π.μ. σερβίρεται το καθιερωμένο πρωινό στον πληρέστατο μπουφέ του Βυζαντινού.

Το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων, στο Grecotel Pallas Athena διοργανώνεται πάρτι με φόντο την πλατεία Κοτζιά και ασιατικά μεζεδάκια και ποτά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προσφέρεται μενού 6 πιάτων και σαμπάνια (140 ευρώ/άτομο). Στις 26 Δεκεμβρίου η μέρα είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, με ειδικό παιδικό μενού, μουσική και εορταστικό σόου.

Στον 11ο όροφο του Titania, στο εστιατόριο Olive Garden, τα μενού για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρονται όσο η τραγουδίστρια Ηρώ θα ερμηνεύει ελληνικές και ξένες επιτυχίες με ζωντανή ορχήστρα. Για τις βραδιές των ρεβεγιόν και για το brunch των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Τitania προσφέρει έκπτωση 50% για παιδιά 6-10 ετών, καμία χρέωση για παιδιά έως 5 ετών και δωρεάν θέσεις στάθμευσης στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

Ο όμιλος Divani μόλις εγκαινίασε το νέο ατμοσφαιρικό μπαρ στο ισόγειο του Divani Caravel. Εδώ, στο JuJu Bar γιορτάζουν την παραμονή των Χριστουγέννων με DJ και ήχους από σαξόφωνο. Θα γευτείτε, μεταξύ άλλων, καρέ ελαφιού σε σάλτσα Μαυροδάφνης με φρούτα του δάσους, πουρέ κάστανο με τρούφα και ζελέ σοκολάτας. Την Πρωτοχρονιά, στην αίθουσα Horizon, με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το μενού έχει ασιατικό και διεθνή χαρακτήρα (100 ευρώ/άτομο). Στα νότια, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, η παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται με μπουφέ και ζωντανή μουσική. Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σερβίρουν brunch, ενώ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώνουν ένα λαμπερό πάρτι με αξιόλογους μεζέδες σε μπουφέ και μουσική. Επιπλέον προσφέρουν διαμονή με πρωινό στο δωμάτιο, καλωσόρισμα με δώρο, χρήση σάουνας, μασάζ, πρόσβαση στο γυμναστήριο και στον χώρο χαλάρωσης και χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας (320 ευρώ/βραδιά για το Divani Caravel και αντίστοιχα 360 ευρώ/βραδιά στo Divani Apollon Palace & Thalasso).

Στο Athenaeum Intercontinental, την παραμονή των Χριστουγέννων σάς υποδέχονται στο εστιατόριο Premiere με ζωντανή μουσική και gala dinner. Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου μαγειρεύει ριζότο κολοκύθας με πάπια και τζίντζερ, όπως και φραγκόκοτα σε κρούστα μυρωδικών και σάλτσα τρούφα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Café Zoe από 12.30 έως 16.00 θα δοκιμάσετε από στρείδια και γαλοπούλα γεμιστή μέχρι ορτύκια ατζέμ πιλάφ και αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Premiere έχουν σχεδιάσει ένα μενού 4 πιάτων (190 ευρώ/άτομο) και στο ισόγειο το Café Zoe προσφέρει ζωντανή μουσική και εντυπωσιακό μπουφέ (110 ευρώ/άτομο).

Στο Radisson Blue Park Hotel κάνουν ρεβεγιόν St’Astra, στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου, με δύο μεσογειακά μενού 5 πιάτων (90 ευρώ/άτομο για την παραμονή των Χριστουγέννων και 150 ευρώ/άτομο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς). Στο all-day Gallo Nero προσφέρεται για το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου διαφορετικό μενού με επιρροές από τη Γαλλία και την Ιταλία (90 ευρώ/άτομο). Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το ξενοδοχείο έχει φροντίσει για έναν πληρέστατο μπουφέ. Προσφέρεται ειδική τιμή διαμονής για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στο Wyndham Grand Athens και στο εστιατόριο Above Roof Top, στον ένατο όροφο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορτάσετε με ένα μενού 6 πιάτων, με DJ και live σαξόφωνο (160 ευρώ/άτομο), ενώ την ίδια νύχτα στο ισόγειο διοργανώνεται και gala με μπουφέ και ζωντανή μουσική. Οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει και για εορταστικά πακέτα διαμονής, που περιλαμβάνουν διανυκτέρευση σε δίκλινο Standard δωμάτιο για 2 ενήλικες, αμερικανικό πρωινό σε μπουφέ, δείπνο με set menu 4 πιάτων στο Above Roof Top Bar Restaurant την παραμονή ή ανήμερα τα Χριστούγεννα, ή εναλλακτικά δείπνο στο New Year’s Eve Gala Buffet, στο Zeus Ballroom (για 2 ενήλικες, δεν περιλαμβάνονται τα ποτά), και πολλές ακόμα εκπτώσεις.

Στα βόρεια, στο ξενοδοχείο Life Gallery της Εκάλης, σας προσκαλούν να περάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων στο εστιατόριο Kool Life, με κυρίως πιάτο το αγριογούρουνο κατσαρόλας, με σος Vinsanto και πουρέ καρότου, περουβιανής πατάτας και σελινόριζας (μενού 5 πιάτων 70 ευρώ/άτομο). Σερβίρουν ακόμα και brunch την Πρωτοχρονιά με ελληνικές γεύσεις, όπως σούπα με τραχανά και φέτα. Το ξενοδοχείο παρέχει χριστουγεννιάτικο πακέτο προσφοράς για διαμονή από 24 έως 26/12, με 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα σε deluxe δίκλινο δωμάτιο, καλωσόρισμα, πρωινό, δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων, χρήση γυμναστηρίου και πάρκινγκ, στα 290 ευρώ και 15% έκπτωση για κάθε επιπλέον διανυκτέρευση.

Στο Kastri Bistro του Domotel Kastri Hotel η παραμονή των Χριστουγέννων ξεκινά με σαμπάνια και συνεχίζει με ένα μεσογειακό μενού 7 πιάτων,  με προτάσεις όπως φιλέτο μαύρου χοίρου Ibérico με κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σος βατόμουρου (60 ευρώ/άτομο). Ρεβεγιόν με εορταστικό μενού και την Πρωτοχρονιά, με 7 πιάτα και για κυρίως φιλέτο από ζαρκάδι (75 ευρώ/άτομο).

Στο New Hotel έχουν ετοιμάσει ένα άκρως μεσογειακό μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων, με 6 πιάτα (110 ευρώ/άτομο), αλλά και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με κυρίως πιάτο μοσχαρίσια πλευρά μπρεζέ. Ως ξενοδοχείο που έγινε γνωστό για το brunch του, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά διαθέτει δεκάδες επιλογές à la carte, όπως πολλά πιάτα με αυγά, αλλά κι ένα Bloody Mary station με 7 παραλλαγές του κοκτέιλ, που θεωρείται ιδανικό για brunch. Το πρωινό της Πρωτοχρονιάς ονομάζεται Ηangover και τα εδέσματά του υπόσχονται να βοηθήσουν στην «ανάρρωση» από το ξεφάντωμα της προηγούμενης νύχτας. Καλή χρονιά σε όλους!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Hotel Grand Bretagne,

Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 1, πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210-3330000

King George, Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 3,

πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210-3222210

Electra Metropolis Athens,

Μητροπόλεως 15, Σύνταγμα, 

τηλ. 214-10062000

Electra Palace Athens,

Ναυάρχου Νικοδήμου 18, Πλάκα,

τηλ. 210-3370058

Εlectra Hotel Athens,

Ερμού 5, Σύνταγμα, τηλ. 210-3378000

Athens was, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Ακρόπολη, τηλ.210-9200240

Hilton, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46,

Αθήνα, τηλ. 210-7281000

Grecotel Pallas Athena, Αθηνάς 65, Ομόνοια, τηλ. 210-3250900

Titania, Πανεπιστημίου 52, Ομόνοια,

τηλ. 210-3326000

Divani Caravel, Λεωφ. Βασιλέως

Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, τηλ. 210-7207000

Divani Apollon Palace  & Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8911100

Athenaum Intercontinental, 

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 89-93, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-9206000

Radisson Blue Park, 

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, τηλ. 210-8894500

WyndΗam Grand Athens, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Κεραμεικός, τηλ. 216-8009900

Life Gallery, Λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη,

τηλ. 211-1067400

Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου και Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210-3507100

New Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα,

τηλ. 210-3273000

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή