Κτίριο – Σύμβολο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από περισσότερα από έντεκα χρόνια εντατικών εργασιών αποκατάστασης, άνοιξε για το κοινό ως μουσείο το παλαιότερο κτίριο του Άμπου Ντάμπι, το παλάτι-οχυρό Qasr Al Hosn.

Κτίριο – Σύμβολο-1

Εθνικό μνημείο-σύμβολο της μετάβασης της πόλης από οικισμό, που βασιζόταν στην αλιεία και στο εμπόριο μαργαριταριών σε μια σύγχρονη μητρόπολη, το Qasr Al Hosn ανεγέρθηκε γύρω στο 1790 ως πύργος, πριν μετατραπεί το 1795 σε οχυρό για την προστασία της σχετικά νεοσύστατης τότε πόλης.

Κτίριο – Σύμβολο-2

Το 1941 γύρω από αυτό χτίστηκε το πατρογονικό παλάτι της κυβερνούσας βασιλικής οικογένειας Aλ Ναχαγιάν, ενώ στο οικοδόμημα φιλοξενήθηκαν ακόμα η έδρα της κυβέρνησης και το αρχείο του κράτους. Ως μουσείο πλέον θα εξιστορεί, μέσα από εποπτικό υλικό και εκθέματα, την πορεία της πόλης και του ίδιου του κτιρίου ανά τους αιώνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζουν τα εργαστήρια και οι επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών, όπως η προστατευμένη από την UNESCO πλεκτική τέχνη Al Sadu, καθώς και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

qasralhosn.ae

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή