ΤΑΞΙΔΙΑ

Κτίριο – Σύμβολο

ktirio-amp-8211-symvolo-2306900

Μετά από περισσότερα από έντεκα χρόνια εντατικών εργασιών αποκατάστασης, άνοιξε για το κοινό ως µουσείο το παλαιότερο κτίριο του Άµπου Ντάµπι, το παλάτι-οχυρό Qasr Al Hosn.

ktirio-amp-8211-symvolo0

Εθνικό µνηµείο-σύµβολο της µετάβασης της πόλης από οικισμό, που βασιζόταν στην αλιεία και στο εμπόριο µαργαριταριών σε µια σύγχρονη µητρόπολη, το Qasr Al Hosn ανεγέρθηκε γύρω στο 1790 ως πύργος, πριν µετατραπεί το 1795 σε οχυρό για την προστασία της σχετικά νεοσύστατης τότε πόλης.

ktirio-amp-8211-symvolo2

Το 1941 γύρω από αυτό χτίστηκε το πατρογονικό παλάτι της κυβερνούσας βασιλικής οικογένειας Aλ Ναχαγιάν, ενώ στο οικοδόµηµα φιλοξενήθηκαν ακόµα η έδρα της κυβέρνησης και το αρχείο του κράτους. Ως µουσείο πλέον θα εξιστορεί, µέσα από εποπτικό υλικό και εκθέµατα, την πορεία της πόλης και του ίδιου του κτιρίου ανά τους αιώνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζουν τα εργαστήρια και οι επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών, όπως η προστατευµένη από την UNESCO πλεκτική τέχνη Al Sadu, καθώς και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων.
qasralhosn.ae