Ατζέντα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ //

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ [ΕΩΣ 16/06/2019]

Η έκθεση «The Tale of Genji» στο MET επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική παράδοση που εμπνέεται από το πιο διάσημο έργο της λογοτεχνίας της Ιαπωνίας, το μυθιστόρημα «The Tale of Genji» του Murasaki Shikibu. Το έργο αναπαριστά τις περιπέτειες του Genji και εισάγει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς θηλυκούς χαρακτήρες στην ιστορία της λογοτεχνίας της ασιατικής χώρας. Καλύπτοντας από τον 11ο αιώνα μέχρι σήμερα, η έκθεση παρουσιάζει πίνακες, καλλιγραφίες, μεταξωτές στολές, γαμήλια σετ από λάκα, παλάγκουιν που μετέφεραν τις νύφες των σόγκουν, αλλά και εκτυπώσεις ukiyo-e και μοντέρνα manga.

metmuseum.org


// ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ //

ΙΣΟΤΙΜΗ ΤΕΧΝΗ [ΕΩΣ 17/06/2019] 

Ατζέντα-1

Η έκθεση «A World of Their Own: Modern Photography in Argentina 1927-1962» στο MALBA παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην avant-garde φωτογραφία της Αργεντινής μέσα από δουλειές διάσημων φωτογράφων, που με τις πρωτότυπες εικόνες τους και τη σύγχρονη σκέψη τους τοποθέτησαν το μέσο σε ισότιμη βάση με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως η λογοτεχνία.

malba.org.ar


// ΦΑΕΝΤΖΑ //

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ [ΑΠΟ 01/06 ΕΩΣ 06/10/2019]  

Ατζέντα-2

Το International Museum of Ceramics στην ιταλική Φαέντζα, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα κεραμικής στην Ευρώπη, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισπανό Miquel Barcelo (1957-), παρουσιάζοντας  μια ανθολογία έργων του.

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης, ο οποίος θεωρείται από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της σύγχρονης κεραμικής, συνδυάζει διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα και επιρροές. Μάλιστα, άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του έργα με την αρχαία τεχνική «dogon».

micfaenza.org


// ΣΙΚΑΓΟ //

ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥ [ΕΩΣ 21/07/2019]

Ατζέντα-3

H έκθεση «Caravans of Gold, Fragments in Time» στο Block Museum of Art ασχολείται για πρώτη φορά με το εμπόριο στη Σαχάρα, προβάλλοντας την ιστορική σημασία που είχε η Δυτική Αφρική στη Μέση Ανατολή, στη Νότια Αφρική και στην Ευρώπη από τον 8ο έως τον 16ο αιώνα. Μια εποχή που ο χρυσός της Δ. Αφρικής τροφοδότησε το επεκτατικό εμπόριο, διαμορφώνοντας πολιτισμούς και πεποιθήσεις.

blockmuseum.northwestern.edu


// ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ //

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ [ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 16/04/2019]

Ατζέντα-4

Το 38ο Istanbul Film Festival είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός στην Τουρκία, με ένα πρόγραμμα προβολών από παραγωγές της παγκόσμιας βιομηχανίας του σινεμά, αλλά και λιγότερο εμπορικές. Φέτος το σινεφίλ κοινό θα δει 186 ταινίες (175 μεγάλου μήκους, 11 ταινίες μικρού μήκους, σε 19 διαφορετικές ενότητες) από 45 χώρες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης ομιλίες, συναυλίες και άλλες ειδικές εκδηλώσεις.

dnstdm.de

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή