Στέλνουν μήνυμα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κοινωνικό ρόλο της αφίσας ως μέσου μαζικής επικοινωνίας, προπαγάνδας και διαφήμισης, αλλά και την αισθητική εξέλιξη του μέσου διερευνά ένα νέο μουσείο στη Νέα Υόρκη, εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε τι άλλο, τις αφίσες.

Σε αντίθεση με παρόμοια μουσεία, που είτε ειδικεύονται σε κάποιο συγκεκριμένο στιλ είτε σε κάποια χώρα, το Poster House παρουσιάζει σημαντικά (από ιστορική ή αισθητική άποψη) δείγματα από όλο τον κόσμο από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Οι δύο πρώτες εκθέσεις είναι αφιερωμένες στις αρ νουβό δημιουργίες του περίφημου Τσέχου Alphonse Mucha και στο έργο της ανατολικογερμανικής γραφιστικής ομάδας Cyan, από τις πρώτες που χρησιμοποίησαν desktop publishing λογισμικό, όπως το Photoshop.

Στη μόνιμη διαδραστική έκθεση ο επισκέπτης μπορεί, μεταξύ άλλων, να φωτογραφηθεί σε έναν φωτογραφικό θάλαμο ενθέτoντας τον εαυτό του σε μια αφίσα. 

posterhouse.org

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή