Ένα παγόβουνο όλο μουσική

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκανδιναβικός αέρας φύσηξε στη συνοικία Yuhang της πόλης Χανγκτσόου, στην ανατολική Κίνα, με τα εγκαίνια της όπερας Hangzhou Yuhang, την οποία σχεδίασε το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Henning Larsen.

Πρόκειται για ένα λευκό οικοδόμημα 70.000 τ.μ., που θυμίζει παγόβουνο έτοιμο να γλιστρήσει πάνω στα νερά της παρακείμενης λίμνης, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν προϋπήρχε.

Δημιουργήθηκε από το ίδιο το αρχιτεκτονικό γραφείο, προκειμένου η όπερα να πλαισιωθεί από ένα τοπίο ιδιαίτερου κάλλους, που θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους ντόπιους.

Το κτίριο, το κέλυφος του οποίου μιμείται τα «ραγίσματα» που σχηματίζονται στην επιφάνεια της λίμνης όταν παγώνει, αποτελείται από ένα αμφιθέατρο 1.400 θέσεων, εκθεσιακό χώρο και ένα θέατρο «black box» 500 θέσεων, που όταν ανοίγει γίνεται ένα με το γύρω πάρκο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 10.000 θεατές.

henninglarsen.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή