Ατζέντα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ

Ο DEGAS ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ Έως 19/01/2020

Tην παθιασμένη σχέση του Edgar Degas (1834-1917) με την όπερα διερευνά η έκθεση «Degas à l’opera» στο μουσείο Orsay. Από τα πρώτα χρόνια της διαδρομής του, ο χώρος της όπερας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους πίνακές του. Του άρεσε να εξερευνά τα διάφορα δωμάτια, τη σκηνή, τα καμαρίνια και να τα συνδέει με τους χορευτές, τους ηθοποιούς, τους μουσικούς, αποτυπώνοντας αυτόν τον μικρόκοσμο στα έργα του.

m.musee-orsay.fr


ΛΟΝΔΙΝΟ

ΑΝΑΨΤΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Έως 19/04/2020

Ατζέντα-1

Το V&A αφιερώνει την έκθεση «Cars: Accelerating the Modern World» στην ιστορία και στο μέλλον των αυτοκινήτων, διερευνώντας τον ρόλο του στις σύγχρονες κοινωνίες. Mε μια ιστορία 130 χρόνων πίσω του, το αυτοκίνητο μέσα από ποικίλες σχεδιαστικές φόρμες διαμόρφωνε αισθητικά και πρακτικά την κάθε εποχή. Στις αίθουσες του μουσείου θα δείτε από το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από γραμμή παραγωγής, σχεδιασμένο από τον Karl Benz (1888), μέχρι ένα πρωτότυπο μοντέλο Firebird της General Motors.

vam.ac.uk


NEA YOΡKH

ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Έως 05/01/2020

Ατζέντα-2

© yoshi takata/courtesy of pierre cardin archive

Αφορμή για να μάθουμε την πορεία του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Pierre Cardin, που έγινε γνωστός για τα καινοτόμα, φουτουριστικά του σχέδια, δίνει η ρετροσπεκτίβα «Pierre Cardin: Future Fashion» στο Brooklyn Museum. Σχέδια, φωτογραφίες και πρωτοποριακά κομμάτια υψηλής ραπτικής, prêt-à-porter, κοσμήματα και αξεσουάρ από τη σαραντάχρονη διαδρομή του στη μόδα, εκτίθενται δίπλα σε «couture» έπιπλα, φωτιστικά, υφάσματα και άλλα αντικείμενα ντιζάιν. Ο Cardin υπήρξε από τους πρώτους που εμπλούτισε τη σχεδιαστική γκάμα του με είδη για το σπίτι. Ο χώρος όπου φιλοξενούνται τα 170 αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν αντλεί έμπνευση από την ατμόσφαιρα που είχαν το ατελιέ του, τα showrooms και το σπίτι του.

brooklynmuseum.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή