Αφιέρωμα Χριστούγεννα στην πόλη: Το γιορτάζουμε!

Αφιέρωμα Χριστούγεννα στην πόλη: Το γιορτάζουμε!

10' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αθηναϊκά ξενοδοχεία υποδέχονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με πληθωρικά μενού, αστραφτερά ρεβεγιόν και πολλές εκπλήξεις.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Στο μεγαλοπρεπές Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τα Χριστούγεννα έχουν κάτι το παραμυθένιο. Η θέα του πελώριου φωταγωγημένου δέντρου στο φουαγέ συγκινεί, ανακαλώντας τις τρυφερές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Η παραμονή των Χριστουγέννων ξεκινά στο άκρως ατμοσφαιρικό Winter Garden με ένα Gala Όπερας (65 ευρώ/άτομο) και συνεχίζεται στο GB Roof Garden με το πολυτελές μενού έξι πιάτων του executive chef Αστέριου Κουστούδη και της ομάδας του, το οποίο περιλαμβάνει επιλογή μεταξύ παραδοσιακής γαλοπούλας και καρδιάς από φιλέτο μόσχου (260 ευρώ/άτομο). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Winter Garden σας περιμένει ζωντανή μουσική από ένα κουαρτέτο εγχόρδων και DJ (85 ευρώ/άτομο), ενώ το GB Roof Garden επιφυλάσσει ένα μενού από κορυφαίες πρώτες ύλες, από αστακό και χαβιάρι μέχρι ζαρκάδι και μοσχάρι Wagyu (490 ευρώ/άτομο). Το δείπνο σας θα συνοδεύει ζωντανή μουσική με σαξόφωνο και επιλογές από DJ. Γιορτινά ντύνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η εντυπωσιακή σάλα εκδηλώσεων Royal Room, όπου σερβίρεται ένα μενού έξι πιάτων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, xτένια ψητά με σάλτσα χειμωνιάτικης τρούφας (285 ευρώ/άτομο). Η βραδιά εδώ ντύνεται μουσικά με πιάνο, κοντραμπάσο, σαξόφωνο και τραγούδι.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το GB Roof Garden σερβίρει γεύμα σε μπουφέ, συνοδεία εορταστικής μουσικής από DJ (155 ευρώ/άτομο και 175 ευρώ/άτομο αντίστοιχα).

ΑΛΛΕΣ «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ»: Έως και τις 7 Ιανουαρίου, το Winter Garden σας υποδέχεται καθημερινά από τις 16.00 έως τις 22.00 με ζωντανή μουσική με πιάνο και επιλογές χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων από όλο τον κόσμο.

INFO: grandebretagne.gr


Ξενοδοχείο King George

Το λαμπερό αδελφάκι του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία μάς υποδέχεται με μια σειρά από γαστρονομικές προτάσεις, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Στο εστιατόριο Tudor Hall η παραμονή των Χριστουγέννων φέρει την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά, ο οποίος σε συνεργασία με τον executive chef Αστέριο Κουστούδη έχει ετοιμάσει ένα μενού έξι πιάτων. Θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, μαριναρισμένο λαβράκι, παραδοσιακή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, καθώς και επιδόρπιο διά χειρός Arnaud Larher (240 ευρώ/άτομο). Το μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν συνθέτει μια σειρά από εκλεκτές προτάσεις, όπως χειροποίητο ζυμαρικό γεμιστό με λαγό και ψητή γλώσσα με πράσινα σπαράγγια (395 ευρώ/άτομο).

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Το μεσημέρι των Χριστουγέννων, ο σεφ σάς περιμένει με ένα μενού τριών πιάτων και μπουφέ με ποικιλία γλυκών από το GB Corner Gifts & Flavors. Ενδιαφέρουσα η επιλογή της συναγρίδας poele με λευκά σπαράγγια, σέσκουλα, κρέμα σαμπάνιας και χαβιάρι (145 ευρώ/άτομο). Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς σάς περιμένει σφυρίδα μαγειρεμένη στην κοκοτιέρα, ελάφι με πουρέ από κάστανο ή τουρνεντό από μοσχαρίσιο φιλέτο (145 ευρώ/άτομο).

INFO: kinggeorgeathens.com


Electra Hotel & Resorts

Με το μότο «Light Up Your Moments», τα Electra Hotels and Resorts μάς προσκαλούν σε αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Στο Roof Garden του Electra Metropolis Athens, ο σεφ Θεοδόσης Βενέτης έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων ένα μενού όπου πρωταγωνιστεί η σιγομαγειρεμένη γαλοπούλα με χριστουγεννιάτικη γέμιση, πουρέ κολοκύθας και σάλτσα gravy (160 ευρώ/άτομο), ενώ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού ξεκινά με φρέσκο αστακό με καρότο, πορτοκάλι και χαβιάρι Άρτας (250 ευρώ/άτομο). Στο Roof Garden του Electra Palace Athens, στην Πλάκα, ο σεφ Δανιήλ Τσαγκαρίδης υποδέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ένα μενού που περιλαμβάνει χοιρινό φιλέτο Pata Negra (105 ευρώ/άτομο) και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα μενού στο οποίο ξεχωρίζουν τα χτένια με ξινόμηλο και χαβιάρι Ossetra (165 ευρώ/άτομο). Και στα δύο ξενοδοχεία τα παιδιά 2-12 ετών έχουν 50% έκπτωση. Τέλος, στο εστιατόριο X Floor του Electra Hotel Athens, στην Ερμού, ο σεφ Δημήτρης Σιώζος έχει επιμεληθεί τα μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων (90 ευρώ/άτομο, 45 ευρώ τα παιδιά) και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (140 ευρώ/άτομο, 60 ευρώ τα παιδιά), ενώ θα υπάρχει και ειδικά σχεδιασμένο παιδικό μενού με βελουτέ σούπα, σαλάτα, κρεατικά και γλυκό. Το δείπνο θα συνοδεύει ζωντανή μουσική.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Στο Roof Garden του Electra Metropolis Athens την ημέρα των Χριστουγέννων σερβίρεται εορταστικό γεύμα από μπουφέ (100 ευρώ/άτομο), ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, μαριναρισμένο λαβράκι με πουρέ από πράσινη ελιά και μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με πουρέ σελινόριζας (70 ευρώ/άτομο). Το Roof Garden του Electra Palace Athens ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σερβίρει γεύμα σε μπουφέ συνοδεία ζωντανής μουσικής (65 ευρώ/άτομο και τις δύο ημέρες).

ΑΛΛΕΣ «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ»: Στο Electra Metropolis Athens, στον χώρο του Library Bistro, από τις 21 έως και τις 24 Δεκεμβρίου σερβίρεται απογευματινό τσάι (15.00-19.00) με ελληνικές ποικιλίες τσαγιού, αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζωντανή μουσική (18 ευρώ/άτομο).

ΙNFO: electrahotels.gr


Hilton Αθηνών

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα της πόλης έχουν ανάψει και το Hilton Αθηνών σάς προσκαλεί να περάσετε μαζί του τις γιορτές.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Για την παραμονή των Χριστουγέννων το Hilton Αθηνών έχει ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Βυζαντινό (110 ευρώ/άτομο) και ένα γκουρμέ μενού 7 πιάτων στο Galaxy Bar & Restaurant, όπου μεταξύ άλλων θα απολαύσετε μαντί με κονφί πάπιας, σύκα, καρύδια και τυρί comté και μοσχαρίσιο φιλέτο με κυδώνι μπρεζέ και σος μαύρης τρούφας (175 ευρώ/άτομο). Η μπάντα Vanila Swing θα σας κρατάει συντροφιά με jazz classics και Christmas swing μελωδίες. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Βυζαντινό σας περιμένει με μενού 6 πιάτων και ζωντανή μουσική (165 ευρώ/άτομο), ενώ το δείπνο στο Galaxy Bar & Restaurant περιλαμβάνει γκουρμέ μενού 8 πιάτων, με πρωταγωνιστές το φιλέτο γλώσσας με στρείδια και σος beurre blanc και το μοσχαρίσιο φιλέτο Blanc Angus με αχλάδι και φουά γκρα (345 ευρώ/άτομο). Τη βραδιά σας θα συνοδεύει live soul και jazz από την Idra Kayne, ενώ θα υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με ξεσηκωτικό DJ set από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Βυζαντινό έχει ετοιμάσει μια γιορτή για όλη την οικογένεια, με πλούσιο μπουφέ, ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Εδώ θα απολαύσετε, επίσης, τον θρυλικό πρωτοχρονιάτικο μπουφέ πρωινού.

ΑΛΛΕΣ «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ»: Το Hiltonia Spa σάς περιμένει με εορταστικά πακέτα που θα σας χαλαρώσουν, ώστε να καλωσορίσετε το νέο έτος ανανεωμένοι και λαμπεροί (125-210 ευρώ το άτομο). Αν μάλιστα θέλετε να δωρίσετε ένα από τα πακέτα ευεξίας στα αγαπημένα σας πρόσωπα, έως και τις 6 Ιανουαρίου 2020 με την αγορά δύο gift vouchers παίρνετε άλλο ένα δωρεάν. Για πληροφορίες: 210-7281801. 

ΙNFO: hiltonathens.gr


Titania

Το ιστορικό ξενοδοχείο Titania στο κέντρο της Αθήνας σάς περιμένει όπως κάθε χρόνο στον 11ο όροφο, για ένα μαγευτικό ταξίδι γεύσεων.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Παραδοθείτε στους ήχους της πενταμελούς μπάντας που με τις χριστουγεννιάτικες jazz μουσικές της θα σας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη, ενώ θα απολαμβάνετε ένα λουκούλλειο δείπνο 7 πιάτων στο εστιατόριο Olive Garden. Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων προσφέρει μεταξύ άλλων χήνα με παραδοσιακή γέμιση (110 ευρώ/άτομο), ενώ αυτό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ψητή πεσκανδρίτσα (140 ευρώ/άτομο). Στην τιμή περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση κρασιού της συλλογής Μωραΐτη από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, μπίρας και αναψυκτικών, ενώ για τα τα παιδιά 5-12 ετών ισχύει έκπτωση 50%.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά απολαύστε έναν πλούσιο μπουφέ (50 ευρώ/άτομο και 65 ευρώ/άτομο αντίστοιχα) συνοδεία ζωντανής μουσικής με πιάνο και φωνή, και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού από τη συλλογή Μωραΐτη, μπίρας και αναψυκτικών.

INFO: titania.gr


Divani Collection Hotels

Λάμψη και μαγεία υπόσχεται ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη μέσα από τις εορταστικές του προτάσεις.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο JuJu Bar & Restaurant (όπου «juju» σημαίνει «τα μάγια για την καλή τύχη») του Divani Caravel για την παραμονή των Χριστουγέννων ο επικεφαλής σεφ Σάββας Ληχανίδης έχει ετοιμάσει ένα μενού με πρωταγωνιστή το φιλέτο πάπιας Challans με καπνιστή σάλτσα πορτοκαλιού (100 ευρώ/άτομο ή 130 ευρώ/άτομο με wine pairing), ενώ στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τον λόγο έχει το φιλέτο μόσχου Black Angus σχάρας με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ (120 ευρώ/άτομο ή 150 ευρώ/άτομο με wine pairing). Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα εμπνευσμένα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ συνοδεία νόστιμων πιάτων στον χώρο του μπαρ. Και τα δύο ρεβεγιόν θα συνοδεύουν μουσικές επιλογές του DJ του εστιατορίου και live σαξόφωνο. Μια πιο ρομαντική επιλογή για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είναι και το δείπνο που θα σερβίρεται στο Horizon Room με θέα την Ακρόπολη (110 ευρώ/άτομο). Στα νότια, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, η παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται με μπουφέ και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Mythos by Divani  (100 ευρώ/άτομο και 50 ευρώ/άτομο για παιδιά έως 12 ετών) και στο A+D Bar (55 ευρώ/άτομο), ενώ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ετοιμάζουν ένα λαμπερό πάρτι στο Ballroom με μπουφέ και μουσική.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Divani Caravel προσφέρει γιορτινό πρωινό σε μπουφέ (35 ευρώ/άτομο) και brunch (65 ευρώ/άτομο χωρίς ποτά και 35 ευρώ/άτομο για παιδιά έως 12 ετών) στο all-day restaurant Fyllopolis. Εορταστικό πρωινό Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (35 ευρώ/άτομο), αλλά και brunch (75 ευρώ/άτομο χωρίς ποτά και 35 ευρώ/άτομο για παιδιά έως 12 ετών), σερβίρεται και στο Divani Apollon Palace & Thalasso, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

ΑΛΛΕΣ «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ»: Γιορτινό απογευματινό τσάι θα σερβίρεται από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου στο ατμοσφαιρικό JuJu Bar & Restaurant στο Divani Caravel, αλλά και στο Α+D Bar του Divani Apollon Palace & Thalasso στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (40 ευρώ/άτομο με ποτήρι σαμπάνια, 20 ευρώ/άτομο με ζεστή σοκολάτα για παιδιά έως 12 ετών). Την περίοδο των γιορτών και τα δύο ξενοδοχεία προσφέρουν ειδικά πακέτα χαλάρωσης, που περιλαμβάνουν πολυτελή διαμονή με πρωινό, χρήση πισίνας, σάουνας και θεραπεία ευεξίας. Οι μικροί επισκέπτες θα διασκεδάσουν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια στο Christmas Wonderland, θα γευτούν υπέροχα γλυκά στο Candy Station και θα μάθουν να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

INFO: divanis.com


Grecotel Pallas Athena

Λίγα βήματα από την πλατεία Κοτζιά, θα καλωσορίσετε τη νέα χρονιά με στιλ στο Art Boutique Hotel του ομίλου Grecotel Hotels & Resorts.

ΤO ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προσφέρεται δείπνο 6 πιάτων συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο σεφ σας υποδέχεται με γαλλική σαμπάνια και μενού με πρωταγωνιστή το φιλέτο μόσχου Black Angus (140 ευρώ/άτομο). Τα παιδιά 4-12 ετών έχουν έκπτωση 50%.

ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ: Η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκινά με χορταστικό πρωινό από τις 06.00 έως τις 11.00 (35 ευρώ/άτομο) και συνεχίζεται με πλούσιο brunch από τις 13.00 έως τις 16.00 (49 ευρώ/άτομο) συνοδεία ζωντανής μουσικής από το gypsy jazz τρίο ManoucheDrome.

INFO: grecotelpallasathena.com


Radisson Blu Park Hotel

Στην καρδιά της πόλης, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, τα Χριστούγεννα έχουν κάτι από τη λάμψη των άστρων.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Στο εστιατόριο St’Astra στον 8ο όροφο οι μουσικές επιλογές του DJ, τα φώτα της πόλης και η θέα της Ακρόπολης συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το κυρίως πιάτο είναι χοιρινό καρέ Iberico με πιπεράτη σάλτσα, αρωματισμένη με bourbon whiskey, και χριστουγεννιάτικη γέμιση με ξηρούς καρπούς και κυδώνια (90 ευρώ/άτομο), ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς φιλέτο μοσχαρίσιο dry aged με σάλτσα με δαμάσκηνα, τραγανό φύλλο και ψητή γλυκοπατάτα (150 ευρώ/άτομο). Ένα gala μενού πέντε πιάτων μπορείτε να απολαύσετε εναλλακτικά και στο εμπνευσμένο από τα χρώματα της φύσης περιβάλλον του εστιατορίου Gallo Nero (90 ευρώ/άτομο) και κατόπιν να αφεθείτε σε ένα κεφάτο party με τις μουσικές επιλογές του DJ.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Την επομένη των ρεβεγιόν σάς περιμένει απολαυστικός μπουφές με σαλάτες, κρύα και ζεστά πιάτα και βέβαια λαχταριστά γλυκά (55 ευρώ/άτομο τα Χριστούγεννα και 60 ευρώ/άτομο την Πρωτοχρονιά).

INFO: rbathenspark.com


Life Gallery

Το ξενοδοχείο Life Gallery της Bluegr Hotels & Resorts συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει, μαζί με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Στις 24/12 είστε προσκεκλημένοι για δείπνο με την υπογραφή των Γ. Μπαξεβάνη και Δ. Ζαχαρόπουλου, με κυρίως πιάτο σιγομαγειρεμένο αγριογούρουνο με πουρέ από κυδώνια, σελινόριζα και σάλτσα αρμπαρόριζας (85 ευρώ/άτομο, 50% έκπτωση για τα παιδιά). Αποχαιρετήστε το 2019 με θεματικό πάρτι-έκπληξη και ελληνικές γεύσεις (120 ευρώ/άτομο, 50% έκπτωση για τα παιδιά).

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Ανήμερα τα Χριστούγεννα το πάρτι συνεχίζεται με εορταστικά πιάτα στον μπουφέ και open bar, ενώ το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς θα σερβίρεται από νωρίς το πρωί μέχρι τις 13.00 στο εστιατόριο Kool Life.

INFO: lifegallery.gr


Grand Hyatt Athens

Tην πιο «εντυπωσιακή γαστρονομική παράσταση της πόλης» ανεβάζει το Grand Hyatt, με σημείο αναφοράς το εστιατόριο The Grand by Interni.

ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Fusion γεύσεις Μεσογείου και Ανατολής συναντώνται στο δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων (160 ευρώ/άτομο) και της Πρωτοχρονιάς (160 ευρώ/άτομο), που επιμελήθηκε ο executive chef Θάνος Κακαράς. Στις 24 Δεκεμβρίου απολαύστε μεταξύ άλλων φραγκόκοτα με πουρέ καρότο, berries και roasted fragola, και στις 31 Δεκεμβρίου beef fillet a la Rossini με foie gras, φρέσκια τρούφα και σάλτσα κόκκινου κρασιού.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕΝΟΥ: Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σάς περιμένει ένας πληθωρικός μπουφές με σαλάτες, ορεκτικά, ζεστά πιάτα και γιορτινά γλυκά (80 ευρώ/άτομο, 40 ευρώ/παιδιά 4-12 ετών).

INFO: athens.grand.hyatt.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή