Το «πράσινο» καταφύγιο του Παναμά

Το «πράσινο» καταφύγιο του Παναμά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οικολογικό θέρετρο του Παναμά Islas Secas επανασχεδιάστηκε και υπόσχεται ολιστικές εμπειρίες ευεξίας, γνωριμία με τη θαλάσσια ζωή της περιοχής και πάνω από όλα ιδιωτικότητα. Βρίσκεται 33 ναυτικά μίλια από την πλησιέστερη πόλη, στο ομώνυμο αρχιπέλαγος Islas Secas του κόλπου Chiriqui, που απαρτίζεται από 14 ιδιόκτητα νησάκια.

Ανήκουν στον Louis Bacon, δισεκατομμυριούχο Αμερικανό επενδυτή, διαχειριστή hedge fund και φιλάνθρωπο που διευθύνει μια σειρά από έργα προστασίας ευάλωτων οικοσυστημάτων από την Αλάσκα μέχρι τις Μπαχάμες.

Το «πράσινο» καταφύγιο του Παναμά-1

Το συγκεκριμένο οικοσύστημα του αρχιπελάγους –κατά τα τρία τέταρτα ανέγγιχτο από ανθρώπινο χέρι– φιλοξενεί 750 είδη ψαριών, πολλά εκ των οποίων μπορούν οι επισκέπτες να ανακαλύψουν κάνοντας snorkeling και καταδύσεις, και 128 είδη φυτών. Το ίδιο το θέρετρο αποτελεί πρότυπο αειφορίας, καθώς λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, τα απορρίμματα τροφίμων ανακυκλώνονται, τα υγρά απόβλητα χρησιμοποιούνται για άρδευση, ενώ τα ξύλινα σπιτάκια («casitas»), στα οποία παρέχεται η κατά τα άλλα πολυτελής διαμονή, εναρμονίζονται πλήρως με τη γύρω φύση.

islassecas.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή