Το μέλλον του τουρισμού: Πλεονέκτημα της Ελλάδας στα πολυτελή εξοχικά

Το μέλλον του τουρισμού: Πλεονέκτημα της Ελλάδας στα πολυτελή εξοχικά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάββας Σαββαΐδης*

Εφόσον η πανδημία εξαλειφθεί μέσα σε διάστημα περίπου ενός έτους, δεν θα έβλεπα ραγδαίες αλλαγές στον κλάδο μας. Ο τομέας των πολυτελών εξοχικών κατοικιών εξυπηρετούσε ανέκαθεν μια πρωταρχική ανάγκη για τους πελάτες μας, άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητα ζωής. Για το συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, που είναι ιδιαίτερα υψηλής εισοδηματικής στάθμης, το εξοχικό δεν είναι απλώς μια επιπλέον δεύτερη ή τρίτη κατοικία. Αποτελεί ένα προσωπικό «καταφύγιο», ένα πραγματικό ησυχαστήριο, ένα μέρος για να περάσει κανείς ξεχωριστές στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους του, να δημιουργήσει ανεκτίμητες αναμνήσεις με τα παιδιά και τα εγγόνια του, να απολαύσει πολύτιμο χρόνο, ο οποίος θα τον αναζωογονήσει. Κατά την περίοδο της τωρινής πρωτοφανούς κρίσης, μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν μια σταθερή και σημαντική αύξηση στη ζήτηση, καθώς η πανδημία φαίνεται να έχει επιταχύνει τις αποφάσεις που σχετίζονται με την προσωπική ευεξία και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.

Μια πολυτελής εξοχική κατοικία γίνεται πιο δελεαστική από ποτέ, ειδικά τώρα που η τεχνολογία διευκολύνει την τηλεργασία. Η ζήτηση για όμορφα, μοντέρνα και hi-tech σπίτια, με μεγάλα ανοίγματα και μεγάλους κήπους, που προσφέρουν απομόνωση και ιδιωτικότητα, παρουσιάζει ήδη μεγάλη αύξηση.

Στην εποχή του κορονοϊού, η Ελλάδα, ως χώρα με χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού, έχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους προορισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολυτελών ακινήτων. Η πατρίδα μας αποτελεί έναν οικολογικό παράδεισο στην καρδιά της Ευρώπης, με εκατοντάδες απομακρυσμένες τοποθεσίες και νησιά, ένα ποικιλόμορφο και μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, με αυθεντικό τρόπο ζωής, ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, υγιές κλίμα και μια καθημερινότητα γεμάτη πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Όλα αυτά την κάνουν ιδανικό προορισμό για μετεγκατάσταση κάποιου από το εξωτερικό ή για την απόκτηση δεύτερης κατοικίας σε αυτήν.

Ευτυχώς, στην Ελλάδα οι ειδυλλιακές τοποθεσίες είναι άφθονες. Μέρη όπως η Πάρος, η Τήνος, η Κέα, η Μήλος, οι Παξοί, η Ιθάκη ή το Μεγανήσι συγκαταλέγονται στα νησιά που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών οι οποίοι αναζητούν τη δική τους θέση στον ήλιο σε ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον.

* Ο Σάββας Σαββαϊδης είναι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Greece Sotheby’s

Διαβάστε ακόμη: ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή