Η Πάτρα αγαπάει την street art

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αχαϊκή πρωτεύουσα υποδέχεται το 5ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ για να μεταμορφωθεί σε μία πολύχρωμη υπαίθρια γκαλερί.

Πιστό στο ραντεβού του με τον δημόσιο χώρο, το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας «ArtWalk» επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά για να γεμίσει την πόλη της Πάτρας με χρώμα. Από 15 Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου και από 25 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου, καλλιτέχνες της street art από όλον τον κόσμο θα ντύσουν με τις δημιουργίες τους τοίχους κτιρίων που οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως καμβά (με την άδεια των ιδιοκτητών), μετατρέποντας την πόλη σε ένα ζωντανό και διαδραστικό εργαστήρι.

«Οι περαστικοί κοντοστέκονται, βγάζουν φωτογραφίες και selfies, γενικά δημιουργείται μία ευχάριστη διάδραση με τον καλλιτέχνη αλλά και με τον ίδιο τον δημόσιο χώρο» μας λέει ο Κλεομένης Κωστόπουλος, εικαστικός καλλιτέχνης (γνωστός ως KLE) και εκπρόσωπος της πολιτιστικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Art in Progress που συνδιοργανώνει το φεστιβάλ. «Την πόλη κοσμούν ήδη 31 τοιχογραφίες από τα προηγούμενα φεστιβάλ, ενώ φέτος αναμένουμε άλλες 12. Στόχος μας είναι να γίνουμε η πόλη με τις περισσότερες τοιχογραφίες στην Ευρώπη και η υπαίθρια αυτή γκαλερί που έχει ήδη δημιουργηθεί να συνεχίσει να επεκτείνεται».

Η Πάτρα αγαπάει την street art-1

Τοιχογραφία του WD, Πάτρα

Οι καλλιτέχνες που θα αφήσουν φέτος το προσωπικό τους σημάδι με τις τοιχογραφίες τους είναι οι: Andrea Casciu, Asier Vera Maceiras, Dourone, Drew Merrit, Edmon1419, Jay Kaes, Leandro Bustamante, NSN997 Crew, Siguel και Silver Formz. Με τι θέματα, όμως, θα καταπιαστούν; «H φετινή πανδημία αναπόφευκτα θα επηρεάσει τη θεματολογία τους. Θα υπάρχουν, όμως και κάποια αφιερώματα σε σημαντικά επετειακά γεγονότα όπως τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν, ενώ σας επιφυλάσσουμε και μία τοιχογραφία έκπληξη».

Αν τύχει να βρεθείτε στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μη διστάσετε να φωτογραφίσετε τις τοιχογραφίες που θα συναντάτε και να τις μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hashtags #artwalk και #artinprogress. Αν πάλι επισκεφθείτε την πόλη στα τέλη Οκτωβρίου, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα έργα ολοκληρωμένα και να ξεναγηθείτε σε αυτά στο πλαίσιο της τελετής λήξης του φεστιβάλ.

Η Πάτρα αγαπάει την street art-2

Τοιχογραφία του MILLO, Πάτρα

 

Το Art Walk διοργανώνεται από την Art in Progress σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την αρωγή των εταιρειών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρεία ανυψωτικών μηχανημάτων), VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και Coffebrands (πατρινή εταιρεία καφέ).

Για περισσότερες πληροφορίες: artinprogress.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή