Κάπου πήγα, κάτι είδα…

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστοσελίδα Humans of Travel δημοσιεύει αληθινές ταξιδιωτικές ιστορίες και προτρέπει τους αναγνώστες να αφηγηθούν τις δικές τους.

«Πιστεύουμε ότι οι ιστορίες ταξιδιών πρέπει επίσης να ταξιδεύουν ανάμεσα στους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουν να εξερευνήσουν τον κόσμο», εξηγεί ο Πακιστανός Muhammad Asim, εμπνευστής και ιδρυτής της ταξιδιωτικής σελίδας Humans of Travel, που δημιουργήθηκε μερικούς μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία. Η πρωτοβουλία του αυτή προσέλκυσε το ενδιαφέρον άλλων οκτώ ατόμων, κυρίως από το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, οι οποίοι είναι σήμερα οι βασικοί συγγραφείς των ιστοριών που δημοσιεύονται. Μέσα από τις δικές τους εμπειρίες κατάλαβαν ότι κάθε ταξιδιώτης έχει μια ιστορία να διηγηθεί, είτε είναι ένα ταξίδι που του άλλαξε τη ζωή είτε είναι ένα αστείο περιστατικό που του συνέβη στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Ιστορίες που συγκινούν, παραδειγματίζουν, μαθαίνουν, εμπνέουν, διασκεδάζουν. Θεωρούν ότι τα χρήματα δεν θα έπρεπε να είναι ο λόγος που κάποιος στερείται ένα ταξίδι. Επειδή όμως αυτό δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους, αποφάσισαν να γίνουν τα «μάτια» για όσους δυσκολεύονται, ώστε να γνωρίσουν κι εκείνοι πόσο πλούσιος σε ομορφιές είναι ο πλανήτης μας.

Κάπου πήγα, κάτι είδα…-1

01. Οι Chandreyi & Joy στην Ιαπωνία. 02. Ο Udit Khurana στο Ρατζαστάν. 03. Η Rishma Jani στη βόρεια Ινδία (Uttarakhand). 04. Η Mallika Mohta στο Μπουτάν. 05. Από ταξίδι του Muhammad Asim στη Σαουδική Αραβία. 06. Ο Abhilash Shelly στην Γκόα.  

 

«Είμαστε ακόμα μια μικρή ομάδα, αλλά στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε και επιπλέον να παρακινήσουμε όσους ταξιδεύουν να μοιραστούν κι εκείνοι τις δικές τους». Πράγματι, η σελίδα είναι ανοιχτή και προσκαλεί όποιον θέλει να στείλει τη δική του ταξιδιωτική μαρτυρία με μια σειρά από ωραίες φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξε στο μέρος που αναφέρει στο κείμενό του. Οι εικόνες δεν αιχμαλωτίζουν, όπως λένε, ακριβώς όσα είδε ή έκανε κάποιος σε ένα ταξίδι. Δημιουργούν όμως αναμνήσεις και ανακαλούν συναισθήματα που γεννήθηκαν στους ταξιδευτές κατά τη διάρκειά του. Είναι απόδειξη της προσωπικής μας μεταμόρφωσης. 

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να παρουσιάζουμε ωραίες ιστορίες ταξιδιών, αλλά να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι το ταξίδι είναι κάτι περισσότερο από διακοπές. Αφορά τις εμπειρίες που αποκομίζεις και το πώς αυτές μάς αλλάζουν κάθε φορά. Ακόμα θέλουμε να τους προτρέψουμε να γίνουν περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι ταξιδευτές και να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να τη διαταράσσουν». 

Κάπου πήγα, κάτι είδα…-2
01. Ο Simran Anthal στο Bir Billing. 02. Oι Vikas and Divya στην Kaza στα δυτικά Ιμαλάια. 03. H Nishu Barolia σε ένα road trip στην Κεράλα, στην Ινδία. 04. Από ταξίδι του Muhammad Asim στο Πακιστάν. 

 

Προτρέπουν όποιον θέλει να τους στείλει μια δική του ταξιδιωτική ανάμνηση να μπει στη σελίδα και να διαβάσει πρώτα τουλάχιστον δυο τρεις αφηγήσεις άλλων, ώστε να καταλάβει το πνεύμα τους. Όπως θα διαπιστώσετε, τα θέματα είναι ποικίλα, θα διαβάσετε για το ταξίδι μιας επιτυχημένης ομάδας συνεργατών, που δυσκολεύτηκε ωστόσο να προσαρμοστεί εκτός γραφείου. Το road trip τριών φίλων από την Jaipur στο Rajasthan. Την ιστορία τριών κοριτσιών από διαφορετικές πόλεις που γνωρίστηκαν σε ένα ταξίδι και από τότε ταξιδεύουν σχεδόν πάντα όλες μαζί. Διάφορες εμπειρίες από μέσα μεταφοράς σε διάφορα μέρη του κόσμου, γιατί, όπως λένε, αν δεν χρησιμοποιήσεις τις δημόσιες συγκοινωνίες μιας πόλης, δεν θα τη γνωρίσεις πραγματικά. Ιστορίες από solo travellers, που όλο και πληθαίνουν. Μας μαθαίνουν ότι σε ένα ταξίδι κάθε στιγμή πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το απρόοπτο, αλλά αυτό αποτελεί μέρος της εμπειρίας. Ότι μια απόδραση-ταξίδι της τελευταίας στιγμής μπορεί να επίσης επιτυχημένη. Ότι η επικοινωνία με τους άλλους λαούς δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση, όπως ταιριάζει στα ταξίδια.
 
⇒ humansoftravel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή