Βενετία: 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής

Βενετία: 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής

Με τα έργα που παρουσιάζουν στα 61 εθνικά περίπτερα και τις εκθέσεις οι αρχιτέκτονες και οι καλλιτέχνες επιχειρούν τους να απαντήσουν στο θέμα της φετινής μπιενάλε «Πώς θα ζήσουμε όλοι μαζί;».

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας εγκαινιάστηκε στα μέσα του περασμένου μήνα με σειρά εκθεμάτων, 61 εθνικά περίπτερα και πολλές εκδηλώσεις. Το θέμα «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» έθεσε ο επιμελητής της Hashim Sarkis, πρύτανης της σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του MIT. Το ερώτημα είχε διατυπωθεί πριν από την υγειονομική κρίση, η οποία θα περίμενε κανείς να επηρεάσει τους συμμετέχοντες. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες κοίταξαν τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Ένα από τα highlights της Μπιενάλε, το εθνικό ισπανικό περίπτερο, στρέφει το βλέμμα στο αύριο και με τον τίτλο «Η αβεβαιότητα» προτείνει 34 ιδέες συνέργειας που σπάνε τα όρια της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αναμειγνύονται με άλλους τομείς της ζωής –τέχνη, εκπαίδευση, κ.ά.– που επηρεάζουν την κοινωνία.
Έως 21/11/2021. labiennale.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή