Κοπεγχάγη: Το vegan στα καλύτερά του

Κοπεγχάγη: Το vegan στα καλύτερά του

Το εστιατόριο Ark στην Κοπεγχάγη πρωτοπορεί στη vegan σκηνή της χώρας βάζοντας τη χορτοφαγία στην καθημερινότητα των Δανών με απλό, άνετο τρόπο και φυσικά με τα πρωτότυπα πιάτα του που βασίζονται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ark έκανε την εμφάνισή του σε μια πολυσύχναστη γωνιά της Κοπεγχάγης πριν από λίγο καιρό και προσκαλεί τους Δανούς να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους το gourmet-vegan μενού του σε ένα λιτό περιβάλλον που υποστηρίζει το δανέζικο ντιζάιν. Το Ark συνδυάζει εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ και προσεγγίζει με καινοτόμο τρόπο τη vegan διατροφή, επιχειρώντας να διαλύσει τα στερεότυπα γύρω από τη χορτοφαγική κουζίνα.

Για μια πόλη με τη φήμη της γαστρονομικά πρωτοπόρου, η Κοπεγχάγη υπήρξε σχετικά αργή όσον αφορά το vegan wave. Με εξαίρεση το Noma, έλειπαν τα comfort εστιατόρια με χορτοφαγικά πιάτα που βασίζονται στις εποχικές, τοπικές πρώτες ύλες, εμπνέονται από τις παγκόσμιες επιρροές και υπόσχονται στους επισκέπτες τους μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας. 

Κοπεγχάγη: Το vegan στα καλύτερά του-1
© Christoffer Rosenfeldt

Οι σεφ Brett Lavender και Joel Beamer, με εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στον κλάδο της εστίασης και με ηχηρές συνεργασίες στην Κοπεγχάγη και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, αναφέρουν ότι στόχος τους είναι να συνεχίσουν να πρωτοπορούν στη vegan σκηνή της Δανίας. 

«Τα πρότζεκτ μας δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν έννοιες που ελαττώνουν την περιβαλλοντική πίεση στον πλανήτη. Η βιωσιμότητα δεν πρέπει να είναι απλώς μια επιλογή στο επιχειρηματικό μοντέλο του σήμερα, αλλά και στο μέλλον», ανέφερε 
η ομάδα του Ark στην παρουσίαση του χώρου τον περασμένο Μάιο. restaurantark.dk 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή