Γεύση από Σίφνο

Αξέχαστες διαδρομές, παραδοσιακά εδέσματα και στάσεις για αγορές.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα βγάλω την τέλεια φωτογραφία; Στο εκκλησάκι Επταμαρτύρων, που περιβάλλεται από θάλασσα και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του νησιού. Συνδυάστε το με έναν περίπατο στο Κάστρο, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, με τα γοητευτικά σοκάκια. Φωτογραφία για πολλά likes θα βγάλετε και στην παραλία Καμάρες, στο ηλιοβασίλεμα. Οι λουόμενοι φεύγουν νωρίς και θα το απολαύσετε σχεδόν μόνοι σας.

Τι να ψωνίσω; Κομψοτεχνήματα από τους περίφημους αγγειοπλάστες της. Υπάρχουν δεκάδες εργαστήρια: Σε εκείνο του Ατσόνιου (ceramicartatsonios.gr), στον Τσόπο, που λειτουργεί από το 1870, θα δείτε τον αγγειοπλάστη επί το έργον, πιθανόν να δοκιμάσετε να φτιάξετε κιόλας τα δικά σας κεραμικά ή να δείτε σε χρήση το παμπάλαιο αναστηλωμένο καμίνι. Πιο σύγχρονες δημιουργίες με υπέροχες ζωγραφικές διακοσμήσεις στο Sifnos Stoneware, στην Αγία Άννα (sifnosstoneware.com).

Τι γεύσεις να δοκιμάσω στην πατρίδα του Τσελεμεντέ; Τη διάσημη ρεβιθάδα, το μαστέλο και άλλα παραδοσιακά θα απολαύσετε στο Κελάρι (τηλ. 22840- 32268), στο Κάτω Πετάλι. Η άγνωστη στους πολλούς μαύρη μανούρα είναι ένα τυρί για μερακλήδες που ωριμάζει μέσα στη γύλη (οινολάσπη). Θα τη βρείτε σε τυροκομεία, παντοπωλεία και ταβέρνες.

Ποια διαδρομή αξίζει να κάνω με τα πόδια; Ένα πρωινό, προτού ο ήλιος σηκωθεί πολύ ψηλά, ακολουθήστε το πλακόστρωτο μονοπάτι από την παραλία Γλυφό, κάτω από τον Φάρο, που οδηγεί στην παραλία της Χρυσοπηγής, το Αποκοφτό. Είναι σύντομο, περνά πλάι από τις σκάλες φόρτωσης των παλιών μεταλλείων και τον Άγιο Χαράλαμπο με τη θέα. Για μεγαλύτερες πεζοπορίες επισκεφθείτε το sifnostrails.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή