Βαρκελώνη: Μια βραδιά στου Γκαουντί

Βαρκελώνη: Μια βραδιά στου Γκαουντί

Από φέτος το φθινόπωρο η Casa Vicens, το σπίτι-μανιφέστο του Antoni Gaudi, θα προσφέρεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος για διανυκτερεύση(!)

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Casa Vicens στη Βαρκελώνη είναι το πρώτο σπίτι που σχεδιάστηκε από τον Antoni Gaudí μεταξύ 1883 και 1885. Ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2005 και θεωρείται το μανιφέστο του Καταλανού αρχιτέκτονα, καθώς φέρει όλα τα στοιχεία που αργότερα καθόρισαν το αρχιτεκτονικό στιλ του. Βρίσκεται στη γειτονιά Gràcia και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2018, έπειτα από εκτεταμένη αποκατάσταση. Το εξωτερικό του είναι ένα μείγμα χρωμάτων και επιρροών και το εσωτερικό μια πολύχρωμη όαση από μαυριτανικά, νεοκλασικά και οργανικά μοτίβα. Από φέτος το φθινόπωρο το σπίτι θα είναι διαθέσιμο ‒κατά περιόδους, όχι όλο τον χρόνο ‒ για διανυκτέρευση μέσω της πλατφόρμας airbnb.com/gaudi. casavicens.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή