“Beyond Monet” στο Τορόντο

Περισσότερα από 400 έργα του Claude Monet παρουσιάζονται σε μορφή πολυδιάστατων προβολών και μας βάζουν... στο σύμπαν του Γάλλου ιμπρεσιονιστή.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδυάζοντας μουσική, σκηνογραφία και προβολές, η έκθεση «Beyond Monet: The Immersive Experience», που παρουσιάζεται στο Metro Toronto Convention Centre, αποκαλύπτει τις ποιητικές, παιχνιδιάρικες και ονειρικές δυνατότητες του έργου του Claude Monet. Η εμπειρία μεταφέρει την αίσθηση της ελευθερίας και της άρνησης των συμβάσεων που είναι ριζωμένες στο έργο του Γάλλου ζωγράφου, ηγετικής μορφής του ιμπρεσιονισμού. Καθώς οι επισκέπτες εισέρχονται στον χώρο, γίνονται ένα με τους φωτεινούς, πολύχρωμους καμβάδες του. Μάλιστα, οι οβάλ αίθουσες προσομοιάζουν εκείνες του Musée de l’Orangerie στο Παρίσι, οι οποίες σχεδιάστηκαν ειδικά για να στεγάσουν τα έργα του Monet.  Το πρότζεκτ επιχειρεί να κάνει τους επισκέπτες συμμέτοχους στην προσπάθεια του ζωγράφου να καταγράψει τις παραλλαγές του φωτός. Παρουσιάζονται περισσότερα από 400 έργα, ανάμεσά τους τα «Νούφαρα», «Εντύπωση, ανατολή ηλίου» και «Παπαρούνες», για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 4 τρισεκατομμύρια pixel περιεχομένου στις πολυδιάστατες προβολές, οι οποίες καταλαμβάνουν έκταση 4.645 τ.μ.
Έως 3/10, monettoronto.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή