Shanghai Astronomy Museum

Το νέο επιστημονικό και πολιτιστικό ίδρυμα της Σανγκάη, το Μουσείο Αστρονομίας, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στο είδος του: την παρατήρηση και τη μελέτη του σύμπαντος.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αφιερωμένο στην αστρονομία Shanghai Astronomy Museum περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους που προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες στους επισκέπτες, καθώς και έναν τρούλο πλανητάριου με διάμετρο 30 μ. Το νέο μουσείο είναι το μεγαλύτερο (128.016 τ.μ.) παγκοσμίως αποκλειστικά αφιερωμένο στη μελέτη του σύμπαντος και θεωρείται σημαντικό πολιτιστικό αξιοθέατο, που θα προσελκύσει νέο κοινό στην περιοχή Lingang της κινεζικής μητρόπολης. Η αρχιτεκτονική του αναδεικνύει τη μεταβαλλόμενη σχέση του Ήλιου με τη Γη, καθώς αυτή περιφέρεται γύρω από αυτόν. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί ως ένα αστρονομικό όργανο που συντονίζεται με τη θέση του Ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Shanghai Astronomy Museum-1
©Photo by ArchExists

Στο εσωτερικό του οι επισκέπτες έχουν τρεις ξεχωριστές αστρονομικές εμπειρίες. Το Oculus, η Σφαίρα και ο Ανεστραμμένος Θόλος προσφέρουν στους παρατηρητές τις πλανητικές αλληλουχίες γεγονότων που έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ζωής και βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν την ύπαρξη όσων μας περιβάλλουν, τόσο κοντινά όσο και απίστευτα μακρινά. ennead.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή