Ο Magritte στην Ισπανία

Ο Βέλγος σουρεαλιστής Rene Magritte “επιστρέφει” στην Ιβηρική Χερσόνησο με το αφιέρωμα “The Magritte machine" στο Thyssen-Bornemisza National Museum.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρετροσπεκτίβα «The Magritte machine» στο Thyssen-Bornemisza Museo National είναι το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα στον René Magritte (1898-1967) που διοργανώνεται στη Μαδρίτη τα τελευταία 32 χρόνια. Ο τίτλος της έκθεσης επικεντρώνεται σε στοιχεία και συνδυασμούς που επαναλάμβανε σχεδόν εμμονικά σε αναρίθμητες παραλλαγές. Εικόνες που μοιάζουν με οράματα χαρακτηρίζουν τη δουλειά του μεγάλου Βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου, ο οποίος είχε επηρεαστεί βαθιά από τις μορφές και τους συμβολισμούς στο έργο του Ντε Κίρικο. H έκθεση, που χωρίζεται σε επτά ενότητες –Φιγούρα και περιβάλλον, Πρόσωπο και μάσκα, Μεγαλομανία, κ.ά.–, παρουσιάζει 90 έργα και ολοκληρώνεται με μια εγκατάσταση με φωτογραφίες και ερασιτεχνικά φιλμ που είχε τραβήξει ο ίδιος ο Magritte. Έως 30 Ιανουαρίου 2022. museothyssen.org. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή