Αρχιτεκτονική του μέλλοντος

Αρχιτεκτονική του μέλλοντος

Δείτε τις πρωτοποριακές αστικές μεταμορφώσεις του Peter Cook που παρουσίαζαν μια νέα πραγματικότητα στο δανέζικο μουσείο μοντέρνας τέχνης Louisiana.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη δεκαετία του 1960, ο Βρετανός πρωτοπόρος αρχιτέκτονας Sir Peter Cook (1936-) χρησιμοποιούσε το σχέδιο ως κύριο μέσο για να εκφράσει τις ιδέες του. Τα πολύχρωμα σχέδια του Cook έχουν επηρεάσει βαθιά την αρχιτεκτονική σκέψη, διαμορφώνοντάς τη για σχεδόν έξι δεκαετίες. Η σειρά έργων «Peter Cook – City Landscapes», που θα παρουσιαστεί (21/1/2022-8/5/2022) στο Louisiana, αποτελεί μέρος της συλλογής του μουσείου και είναι από τις πιο σημαντικές με έργα του εικαστικού-αρχιτέκτονα. Σχεδιάζοντας πολύχρωμες αστικές μεταμορφώσεις με τοπία κατ’ άλλους φανταστικά, κατ’ άλλους απόλυτα οργανικά, χαρακτηρίστηκε «νεο-φουτουριστής». Είναι επίσης από τους πρώτους που, μαζί με τις ομάδες με τις οποίες δούλευε, άνοιξε ποικίλες συζητήσεις –ήδη από τα ’60s– για το αστικό τοπίο, τις πόλεις του μέλλοντος και τη ζωή μέσα σε αυτές. louisiana.dk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή