Summit One Vanderbilt: Η Νέα Υόρκη από ακόμα πιο ψηλά

Summit One Vanderbilt: Η Νέα Υόρκη από ακόμα πιο ψηλά

Το νέο παρατηρητήριο, στην καρδιά του Μανχάταν, προσφέρει μια θεαματική οπτική της αμερικανικής μητρόπολης.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φροντίστε να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου, καθώς στη διάρκεια της ημέρας το φως είναι πολύ δυνατό. Φορέστε άνετα παπούτσια. Δεν επιτρέπονται τα τακούνια στιλέτο, καθώς και μεταλλικά ή άλλα στοιχεία σε υποδήματα τα οποία μπορούν να καταστρέψουν το δάπεδο. Ντυθείτε κατάλληλα -είναι προτιμότερο είναι να φοράτε παντελόνι, σορτς ή κολάν- για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη έκθεση από τους αντικατοπτρισμούς στα γυάλινα δάπεδα και τους καθρέφτες». Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα βρείτε στη σελίδα του Summit One Vanderbilt, τη νέα αρχιτεκτονική άφιξη στη Νέα Υόρκη που εντυπωσιάζει επισκέπτες και κατοίκους.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη στον υπερμεγέθη ουρανοξύστη των 93 ορόφων One Vanderbilt, ο οποίος παραδόθηκε προς χρήση τον Σεπτέμβριο του 2020 και δεσπόζει στον ορίζοντα του Midtown Manhattan. Το σύνολο του έργου, που αποτελεί σήμερα το τέταρτο πιο ψηλό κτίριο στην πόλη, υπογράφει η αρχιτεκτονική εταιρεία Kohn Pedersen Fox (KPF).

Summit One Vanderbilt: Η Νέα Υόρκη από ακόμα πιο ψηλά-1
Φωτ. Shuttetstock

Το παρατηρητήριο Summit καταλαμβάνει τέσσερις ορόφους (πριν από την κορυφή) και λόγω των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως γυαλί και μέταλλο, μοιάζει με κουτιά που αιωρούνται. Καταλαμβάνει 6.040 τετραγωνικά μέτρα και προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες, όπως τα sky boxes με το γυάλινο δάπεδο για θέαση της λεωφόρου Madison από ύψος 324 μέτρων ή τους γυάλινους ανελκυστήρες, που θα σας ανεβάσουν στη «βεράντα» του Summit σε ύψος 364 μέτρων για θέα από ακόμα πιο ψηλά. Στο εσωτερικό ενδιαφέρουσα είναι η καλλιτεχνική εγκατάσταση Air. Σχεδιασμένη από το στούντιο Kenzo Digital, συνδυάζει φως, ήχο και εικόνα και μοιάζει με τεράστιο κουτί που αγκαλιάζει ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, καθώς αντικατοπτρίζονται πάνω του εκατοντάδες διαφορετικές απόψεις της πόλης.

Οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου έχουν σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό στούντιο Snøhetta. Στο καφέ Après μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ σνακ ή κοκτέιλ. Ολοκληρώστε την επίσκεψή σας στο Summit One Vanderbilt με ένα γεύμα στο διάσημο Le Pavillon του Daniel Boulud.

summitov.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή