Istetyka: Με υλικά της γης

Το νέο εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας τιμά την καθημερινή κουζίνα με πιάτα εκπλεπτυσμένης αισθητικής και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με γήινες επιλογές σε υλικά και τεχνοτροπίες. Η αρχιτεκτονική σύλληψη ανήκει στο Yakusha Design Studio.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εστιατόριο Istetyka στο Κίεβο, που σχεδίασε το Yakusha Design Studio, συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την καθημερινή γαστρονομία. Η κεντρική ιδέα πίσω από το εστιατόριο ήταν να αλλάξει η εικόνα που έχει ο κόσμος για το πρόχειρο φαγητό. Οι ιδιοκτήτες έδωσαν απόλυτη ελευθερία στους αρχιτέκτονες, ζήτησαν ωστόσο έναν χώρο όπου υγιεινά μενού, φτιαγμένα από τοπικές πρώτες ύλες, θα σερβίρονται με τρόπο απλό, στυλάτο και οικολογικό. Κυριαρχούν τα ανακυκλωμένα υλικά, οι κατασκευές που έχουν φτιαχτεί ειδικά για το εστιατόριο και η παρουσίαση των πιάτων με ύφος καλλιτεχνικό. 

Λειτουργικά το Istetyka χωρίζεται σε τρεις ζώνες, ωστόσο κοινό στοιχείο όλων είναι το επίχρισμα των τοίχων με πηλό, τα τραπέζια από τσιμέντο, τα βαμβακερά υφάσματα και οι λεπτομέρειες από ξύλο. Τα περισσότερα αντικείμενα είναι φτιαγμένα κατά παραγγελία από ντόπιους τεχνίτες και καλλιτέχνες – απλίκες, βάζα, φωτιστικά με μακραμέ, κ.ά. «Τα γήινα υλικά είναι μέρος της ουκρανικής παράδοσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η αρχιτέκτονας Victoria Yakusha, ιδρύτρια του στούντιο. yakusha.design

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή