O Charles Ray σε Pompidou και Bourse de Commerce

O Charles Ray σε Pompidou και Bourse de Commerce

Τα αινιγματικά, προκλητικά γλυπτά του διεθνούς αναγνωρισμένου Αμερικανού εικαστικού Charles Ray παρουσιάζονται σε δύο παράλληλα μονογραφικά αφιερώματα στη γαλλική πρωτεύουσα, στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού και στη Συλλογή σύγχρονης τέχνης Pinault στην Bourse de Commerce.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός Charles Ray (1953-) είναι από τις πιο δυναμικές παρουσίες της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. Για σχεδόν 50 χρόνια, τα αινιγματικά γλυπτά του προκαλούν, αμφισβητούν, θέτουν ερωτήματα που αφορούν την ταυτότητα, τα φύλα, τη θνητότητα κ.ά. Φέτος, το έργο του παρουσιάζεται σε δύο παράλληλες μονογραφικές εκθέσεις στο Παρίσι, στην Bourse de Commerce – Pinault Collection και στο Centre Pompidou. H επιμέλεια των αφιερωμάτων έχει γίνει με συμπληρωματικό τρόπο υπό δύο διαφορετικές οπτικές: η μία προκύπτει μέσα από τον διάλογο των έργων του Ray με αυτά του Jean-Pierre Criqui, όπως παρουσιάζονται στο Centre Pompidou (έως 22/6), η άλλη σε αντιπαραβολή με εκείνα της Caroline Bourgeois από τη συλλογή Pinault, στην Bourse de Commerce (έως 6/6). centrepompidou.fr, pinaultcollection.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή