Η μεσαιωνική τέχνη στο Musee de Cluny

Η μεσαιωνική τέχνη στο Musee de Cluny

Έπειτα από συνολική αναμόρφωση που ξεκίνησε το 2015 το Musee de Cluny, το πολιτιστικό ίδρυμα που είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική δημιουργία τα χρόνια του Μεσαίωνα, υποδέχεται ανανεωμένο το κοινό.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Musée de Cluny, το πολιτιστικό ίδρυμα του Παρισιού που είναι αφιερωμένο στη μεσαιωνική τέχνη, ανοίγει τις πόρτες του με ανανεωμένη εικόνα, πρόγραμμα και περισσότερα έργα στις 12 Μαΐου. Το μουσείο δημιουργήθηκε το 1843 και αποτελείται από δύο κτίσματα: αυτό των αρχαίων ιαματικών λουτρών, σημαντικό μνημείο των γαλλορωμαϊκών χρόνων, και το Hôtel des Abbés de Cluny, που από το 1485 αποτελούσε την παρισινή κατοικία των ηγούμενων του μοναστηριού Bourguignon. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν μια εξαιρετική επισκόπηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στα χρόνια του Μεσαίωνα, με γλυπτά, εικονογραφήσεις, βιτρό, κοσμήματα, έπιπλα και ταπετσαρίες. Η αναμόρφωσή του, που είχε ξεκινήσει σταδιακά από το 2015, ολοκληρώθηκε με τον σχεδιασμό μιας νέας διαδρομής περιήγησης, πιο προσιτής και καλύτερα προσαρμοσμένης στα πρότυπα των νέων μουσείων, και την αναμόρφωση του κήπου. musee-moyenage.fr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή