Hippi glamping: Κάμπινγκ για χίπστερ και νοσταλγούς των 60s

Hippi glamping: Κάμπινγκ για χίπστερ και νοσταλγούς των 60s

Κοντά στο Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon και στο μαγευτικό Εθνικό Μνημείο Grand Staircase-Escalante στη νότια Γιούτα, το Yonder Escalante προτείνει μια σύγχρονη εμπειρία φιλοξενίας που έχει τις ρίζες της στην αμερικάνικη παράδοση των road trips.

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στο Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon και στο μαγευτικό Εθνικό Μνημείο Grand Staircase-Escalante στη νότια Γιούτα, το Yonder Escalante προτείνει μια σύγχρονη εμπειρία φιλοξενίας που έχει τις ρίζες της στην αμερικάνικη παράδοση των road trips.

Σύγχρονοι χίπστερ αλλά και old fashioned ταξιδιώτες επιλέγουν το ρουστίκ κάμπινγκ στον “Scenic Byway 12”, ένα από τους πιο διάσημους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ, κατά μήκος του οποίου υπάρχουν δύο Εθνικά Πάρκα και πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες – γι’ αυτό και του προσδίδεται ο χαρακτηρισμός «All American Road».

Μέσα στο σκληρό αλλά γοητευτικό τοπίο της ερήμου, ανάμεσα στο οροπέδιο Kaiparowits και τα φαράγγια του Escalante, το πρωτότυπο χωριό γεφυρώνει το χτες με το σήμερα αναβιώνοντας με νοσταλγική διάθεση ένα sixties σκηνικό που διαθέτει όλα όσα αναζητά ο σημερινός ταξιδιώτης.

Hippi glamping: Κάμπινγκ για χίπστερ και νοσταλγούς των 60s-1
Φωτ: Aleks Danielle Butman

Το Yonder Escalante είναι μια σύγχρονη όαση με καταλύματα που συνδυάζουν ιδιαίτερο ντιζάιν, πολυτελείς ανέσεις, αυθεντικές εμπειρίες και κυρίως τη σύνδεση με τη φύση σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της Αμερικανικής Δύσης.

Για εξερευνητές και λάτρεις του ντιζάιν

Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα του Τσαρλς Τέιτ, ιδρυτή της Yonder Hospitality, ήταν να προτείνει στους ταξιδιώτες έναν νέο τρόπο να γνωρίσουν τα Εθνικά Πάρκα και τα γοητευτικά τοπία των ΗΠΑ. Να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής σε όσους εκτιμούν/αναζητούν την αυθεντικότητα, το ντιζάιν, την εξερεύνηση, τις υψηλές υπηρεσίες και την επαφή με τη φύση.

Η ιδιαίτερη αισθητική των χώρων ήταν βασικό ζητούμενο κατά τον σχεδιασμό του Yonder Escalante. Οι καθαρές γραμμές και οι μινιμαλιστικές φόρμες που επιλέχθηκαν για τα καταλύματα παραπέμπουν στις σκηνές κάμπινγκ, συνδέοντας άμεσα τη διαμονή με τη ζωή στο ύπαιθρο. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, χρώματα, υλικά, έπιπλα και διακοσμητικά είχαν ως γνώμονα τη φύση που περιβάλλει το μέρος και την ιστορία της περιοχής.

Διαλέξτε πού θα κοιμηθείτε

Όλοι οι χώροι διανυκτέρευσης διαθέτουν queen size κρεβάτι. Στη συνέχεια ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 22 custom made σπιτάκια, 10 vintage ανακαινισμένα airstreams και 35 θέσεις για τροχόσπιτο ή σκηνή.
Τα vintage airstreams αποκαταστάθηκαν και προσφέρουν ευρύχωρους, κομψούς εσωτερικούς χώρους που υπόσχονται στους ενοίκους τους μια άνετη διαμονή. Είναι πλήρως εξοπλισμένα και διακοσμητικά υιοθετούν το στιλ Americana των 60s με vintage έπιπλα που συλλέγονται από όλη τη χώρα.

Hippi glamping: Κάμπινγκ για χίπστερ και νοσταλγούς των 60s-2
Φωτ: Kim & Nash Finley

Τα σπιτάκια έχουν επένδυση από κόντρα πλακέ σημύδας και μεγάλους γυάλινους τοίχους που προσφέρουν στον ταξιδιώτη την επαφή με τη φύση ακόμα κι όταν είναι ξαπλωμένος στο queen size κρεβάτι του ή το ανάκλιντρο του δωματίου του.

Οι 35 θέσεις για RV και σκηνές περιλαμβάνουν διαφόρων τύπων οχήματα και προσφέρουν σύνδεση ηλεκτρικού και νερού, εξωτερικό τζάκι, BBQ, τραπέζι για πικνίκ, κ.ά.

Συγκάτοικοι στην… έρημο

Μπορεί να είστε στη μέση ενός ερημικού τοπίου αλλά στον καλά οργανωμένο χώρο του Yonder Escalante δεν θα σας λείψουν πολλά πράγματα. Ανεξάρτητα τις είδους κατάλυμα επιλέγει κανείς για να μείνει, όλοι έχουν πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, τις υπηρεσίες αλλά και τις δραστηριότητες που συντονίζει το Yonder.

Στο υπαίθριο Lodge πραγματοποιούνται workshops, συναντήσεις, μπορεί κάποιος να διαβάσει, να εργαστεί, να απολαύσει ένα γεύμα. Διαθέτει επίσης μεγάλη πισίνα, υδρομασάζ, εξωτερικό τζάκι για νυχτερινές συναντήσεις με αγαπημένα σνακ στη φωτιά και κουβέντα, ενώ μπορεί να βιώσετε και την ξεχωριστή εμπειρία ενός drive-in cinema με εννέα αυτοκίνητα-αντίκες εξοπλισμένα με θερμάστρες και σύγχρονα ηχοσυστήματα.

Η καντίνα Yonder σερβίρει καθημερινά πλούσιο πρωινό, που περιλαμβάνει από γαλλικά τοστ και μπουρίτο μέχρι επιλογές για χορτοφάγους. Ιδιαίτερο ενδια΄φερον έχουν τα δείπνα που σερβίρονται εδώ από Παρασκευή μέχρι Κυριακή με χορταστικά αγαπημένα πιάτα, όπως Yonder Burger, BBQ Chicken Sandwich, Chicken Tenders, παγωτό, κ.ά., καθώς ζωντανεύουν κλασικές συνήθειες των κατασκηνωτών.

Το General Store θα κατευθυνθείτε για να προμηθευτείτε από γλυκά και αλμυρά σνακ, φρέσκο καφέ και τσάι, μέχρι κοκτέιλ για το ηλιοβασίλεμα, κρασιά και τοπικές μπίρες, αλλά και προτάσεις για γεύματα που μπορούν να παρασκευαστούν στο ιδιωτικό τζάκι κάθε μονάδας.

Ο κόσμος έξω από Yonder

Η πόλη Escalante απέχει μόλις τρία λεπτά οδικώς και διαθέτει πολλά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα κάθε είδους. Σε κοντινή απόσταση μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολλές μοναδικές εμπειρίες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και το είδος της περιπέτειας που θέλει να ζήσει. Από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες είναι η πεζοπορία στα εντυπωσιακά φαράγγια, 4×4 κατά μήκος του ιστορικού μονοπατιού Hole-in-the-Rock Road, ιππασία στους κόκκινους βράχους του Εθνικού Πάρκου Bryce Canyon, βαρκάδα, κανό, ψάρεμα στο Wide Hollow Reservoir μέσα στο πάρκο Escalante Petrified Forest, κ.ά.

Info: Σπιτάκι από 169 δολ η βραδιά, θέση για τροχόσπιτο ή σκηνή από 59 δολ η βραδιά, διαμονή σε Airstream από 209 δολ η βραδιά stayyonder.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή