Μουσείο προς τιμήν του Φελίνι στο Rimini

Μουσείο προς τιμήν του Φελίνι στο Rimini

Αφιερωμένο στον Φεντερίκο Φελίνι, έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, το ομώνυμο μουσείο στο Ρίμινι της Ιταλίας λειτουργεί σε τρεις χώρους και στόχο έχει να ενεργοποιήσει μέσω της τέχνης ολόκληρη την πόλη.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το Ρίμινι το Μουσείο Φελίνι έχει την ίδια σημασία που έχει το Γκούγκενχαϊμ για το Μπιλμπάο. Είναι ένας μοχλός πολιτισμού που ενεργοποιεί μια ολόκληρη πόλη, προβάλλοντας την τέχνη ως «δημόσιο αγαθό» σε τρεις σημαντικές τοποθεσίες: το Castel Sismondo, το Palazzo del Fulgor και την Piazza Malatesta. Τρεις χώρους γεμάτους συναίσθημα, αφιερωμένους στην ιδιοφυΐα του Φεντερίκο Φελίνι, ενός από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστές της Iστορίας. Το μουσείο, που έχει συμπεριληφθεί στα μεγάλης κλίμακας έργα Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας, δεν επιχειρεί να ερμηνεύσει τις ταινίες του Φελίνι, αλλά ανιχνεύει το πολιτιστικό αποτύπωμά του. Είναι ένας μαγικός τόπος όπου η καινοτομία, η έρευνα και ο πειραματισμός συγκρίνονται με τον κλασικισμό της τέχνης. fellinimuseum.it

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή