Το μουσείο FLUGT της Δανίας συνδέει το παρελθόν με το μέλλον των προσφύγων

Το μουσείο FLUGT της Δανίας συνδέει το παρελθόν με το μέλλον των προσφύγων

Το Μουσείο Προσφύγων της Δανίας (Refugee Museum of Denmark) εγκαινιάστηκε στην περιοχή Oksbøl, εκεί όπου βρισκόταν η μεγαλύτερη δομή υποδοχής και φιλοξενίας στη χώρα.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε και επίσημα το Μουσείο Προσφύγων της Δανίας στα δυτικά της χώρας, στην πόλη όπου από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι πρόσφατα βρισκόταν η μεγαλύτερη δομή υποδοχής προσφύγων στη χώρα. Στόχος του μουσείου είναι να δώσει φωνή στους πρόσφυγες, να μοιραστεί ιστορίες και συναισθήματα, να δείξει τις δυσκολίες που έχουν βιώσει.

«Μπήκαμε στο έργο με όλη μας την καρδιά για να αντιμετωπίσουμε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις: πώς φροντίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους», αναφέρει ο Δανός αρχιτέκτων Bjarke Ingels του στούντιο BIG που ανέλαβε το έργο.

Σχεδιαστικά το ζητούμενο ήταν να διατηρηθούν τα δύο υπάρχοντα κτίρια του παλιού νοσοκομείου, για να είναι ορατή η σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον. Οι BIG δημιούργησαν ένα λόμπι, οι καμπύλες γραμμές του οποίου καθώς επεκτείνονται συνδέονται με τα δύο κτίσματα, διευκολύνοντας τη ροή της κίνησης. Έχει επένδυση από χάλυβα, καταλαμβάνει επιφάνεια 500 τ.μ. και περικλείει έναν μικρό κήπο. 

flugtmuseum.dk

Το μουσείο FLUGT της Δανίας συνδέει το παρελθόν με το μέλλον των προσφύγων-1

Το μουσείο FLUGT της Δανίας συνδέει το παρελθόν με το μέλλον των προσφύγων-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή