Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού

Η μηχανή αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές Holidu συγκέντρωσε σε μία λίστα τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης με βάση το κόστος τους

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα φάμε καλά και οικονομικά στην Ευρώπη; Ποιοι προορισμοί προσφέρουν τις καλύτερες value for money εμπειρίες; Σύμφωνα με έρευνα της μηχανής αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές Holidu, το Βελιγράδι είναι η ευρωπαϊκή πόλη που αναδεικνύεται πρώτη στη λίστα των πιο οικονομικών πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου για φαγητό.

Όπου κι αν ταξιδεύει κανείς οι γαστρονομικές παραδόσεις συνδέουν τους ταξιδιώτες με την τοπική κουλτούρα, ορισμένα μέρη όμως ξεχωρίζουν για τη γαστρονομική σκηνή τους και, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι πάντα αυτά που φανταζόμασταν. Τα τελευταία χρόνια, αναδείχθηκαν πολλές νέες γαστρονομικές πρωτεύουσες αλλάζοντας το τοπίο και δημιουργώντας νέους δημοφιλείς προορισμούς.

Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Σόφια για οικονομικά γεύματα

Η έρευνα της Holidu κατατάσσει τις πόλεις από τις πιο οικονομικές στις πιο ακριβές για τους λάτρεις του φαγητού με βάση το μέσο κόστος. Για παράδειγμα, στο ατμοσφαιρικό και πολύ ζωντανό Βελιγράδι, ένα ζευγάρι θα ξοδέψει για να γευματίσει σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας 30 ευρώ, στη Βουδαπέστη, τη δεύτερη πιο οικονομική πόλη της λίστας, θα πιείτε τον καπουτσίνο σας στα στέκια της εβραϊκής συνοικίας με μόλις 1,46 ευρώ, ενώ στη Σόφια, τρίτη στην κατάταξη, μετά τη βόλτα σας στη Λεωφόρο Vitosha με τον διάσημο πεζόδρομο, θα αναζητήσετε τα διάσημα «ruin bars», που στεγάζονται σε πρώην εγκαταλελειμμένους χώρους, για να ξεδιψάσετε πίνοντας ένα μπουκάλι εγχώριας μπίρας που κοστίζει 1,53 ευρώ.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού-1
Βουδαπέστη, Πηγή: Ervin Lukac μέσω-unsplash

Ωστόσο, οι γαστρονομικές περιπέτειες ενός ανήσυχου ταξιδιώτη δεν τελειώνουν εδώ. Αν και η λίστα με τις δέκα πιο οικονομικές πόλεις για φαγητό μάς ταξιδεύει κυρίως στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Κροατία) περιλαμβάνει και το Πόρτο στην Πορτογαλία, όπου το μπουκάλι κρασί κοστίζει από 4 ευρώ.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού-2

Όσλο, Γενεύη και Ζυρίχη για γερά πορτοφόλια

Στον αντίποδα αυτής της λίστας, η Holidu έχει καταρτίσει και μία ακόμη με τους πιο ακριβούς προορισμούς για foodies -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαθέτουν μόνο εστιατόρια με αστέρια Michelin. Το Όσλο είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη, όπου ένα γεύμα για δύο σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας κοστίζει περί τα 100 ευρώ. Οι Νορβηγοί διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ποιότητα του φαγητού που σερβίρουν, προσφέροντας μια ολόκληρη εμπειρία. Αξίζει να δοκιμάσετε καπνιστό σολομό και, βέβαια, τα διάσημα Kjøttkaker (κεφτεδάκια).

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού-3
Γενεύη: Πηγή Dino Sabic μέσω unsplash

Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Γενεύη και η Ζυρίχη, κάτι που μάλλον δεν εντυπωσιάζει, καθώς η Ελβετία είναι μια ακριβή χώρα – για παράδειγμα, μια μπίρα στη Γενεύη κοστίζει πάνω από 7 ευρώ. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Ρέικιαβικ,  η πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Τα τελευταία χρόνια οι σκανδιναβικές χώρες προσελκύουν γαστρονομικό τουρισμό, παρά το υψηλό κόστος ζωής τους. Έτσι, η Κοπεγχάγη, που μπήκε στον χάρτη της γαστρονομίας πριν από 10-15 χρόνια με το κίνημα New Nordic (το οποίο σέβεται το περιβάλλον και προωθεί τα τοπικά προϊόντα) και έχει σήμερα 15 εστιατόρια με αστέρι Michelin, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Σε αυτή την πόλη ακόμα και τα σάντουιτς από τον δρόμο δεν θα σας απογοητεύσουν. Λονδίνο, Παρίσι, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Λονδίνο ολοκληρώνουν τη λίστα με τους γαστρονομικούς προορισμούς που κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά αξίζουν της προσοχής σας. 

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού-4
Όσλο: Πηγή Arvid-Malde μέσω unsplash

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους λάτρεις του φαγητού-5

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή