Buahan, a Banyan Tree Escape: Το νέο resort του Μπαλί που δεν έχει… τοίχους

Buahan, a Banyan Tree Escape: Το νέο resort του Μπαλί που δεν έχει… τοίχους

Η αλυσίδα φιλοξενίας Banyan Tree προτείνει μια διαφορετική εμπειρία διαμονής στο Μπαλί, δημιουργώντας ένα resort χωρίς τοίχους.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Buahan, a Banyan Tree Escape» υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια ανέγγιχτη τοποθεσία του Ubud στο Μπαλί, το εντυπωσιακό νησί της Ινδονησίας. Το resort άνοιξε τον Ιούνιο κάνοντας πράξη τη δέσμευση της Banyan Tree να προσφέρει εμπειρίες που συνδυάζουν την πλούσια φύση με τον βιώσιμο σχεδιασμό. Απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, καθώς εισάγει την πρωτοποριακή ιδέα ενός ολόκληρου καταλύματος «χωρίς τοίχους, χωρίς πόρτες», τόσο για τους κοινόχρηστους χώρους όσο και για τις 16 balés (βίλες). Η διαμονή χωρίς ιδιωτικότητα προσκαλεί τους επισκέπτες να ανοιχτούν και να συνδεθούν με ό,τι τους περιβάλλει για να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα.

Buahan, a Banyan Tree Escape: Το νέο resort του Μπαλί που δεν έχει… τοίχους-1

Το «Buahan, a Banyan Tree Escape» βρίσκεται στο χωριό Buahan Kaja, που απέχει 30 λεπτά από το Ubud, και από τα δυτικά έχει θέα στον εντυπωσιακό ποταμό Ayung. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν (ξανά) τις βασικές αρχές του φαγητού, του ύπνου και της αλληλεπίδρασης με τον τόπο όπου βρίσκονται. Ένας προορισμός για ενδοσκόπηση και αστική αποτοξίνωση με διάσπαρτα «μυστικά» σημεία, που λειτουργούν ως καταφύγια για διαλογισμό, ανάγνωση βιβλίων ή απλώς χαλάρωση.

Η τολμηρή πρόταση διαμονής του resort ονομάζεται «The Naked Experience»: εδώ μόνο ένα λεπτό πέπλο χωρίζει τους επισκέπτες από τους ορυζώνες και το τροπικό δάσος που τους περιβάλλουν. Οι 16 βίλες διαθέτουν ευρύχωρους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και προσφέρουν πανοραμική θέα 180 μοιρών με soundtrack τους ήχους της φύσης. Καρδιά του καταλύματος είναι η ανοιχτή κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι που επίσης ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας. Οι επισκέπτες μαθαίνουν ότι η επιχείρηση έχει υιοθετήσει και λειτουργεί με τη φιλοσοφία «μηδενικά απόβλητα από τη φάρμα μέχρι το τραπέζι». Χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, τεχνικές από την τοπική παράδοση και αρχιτεκτονική και προμήθειες μόνο από παραγωγούς της περιοχής. Το 70% του μενού βασίζεται σε προϊόντα που μαζεύονται σε απόσταση μίας ώρας από το κατάλυμα, και, αντίστοιχα, το Botanist Bar κάνει χρήση φυσικών συστατικών και τοπικών βοτάνων. 

Buahan, a Banyan Tree Escape: Το νέο resort του Μπαλί που δεν έχει… τοίχους-2

Ο Gede Kresna, ντόπιος αρχιτέκτονας του βιώσιμου σχεδιασμού, που εστιάζει το ενδιαφέρον του στο μπαλινέζικο design και τη φιλική προς το περιβάλλον αρχιτεκτονική, συνεργάστηκε στενά με τον επικεφαλής αρχιτέκτονα της «Banyan Tree», Dharmali Kusumadi. Σχεδίασαν τις βίλες και άλλες εγκαταστάσεις του resort αντλώντας έμπνευση από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και αξιοποιώντας ντόπιες τεχνικές και μεθόδους, επαναχρησιμοποιώντας συχνά υλικά από παλιά σκάφη, ξύλινα κεφαλάρια, χειροποίητες μπανιέρες από χαλκό και παλιά έπιπλα με φυσική βαφή. 

Buahan, a Banyan Tree Escape: Το νέο resort του Μπαλί που δεν έχει… τοίχους-3

Επιπλέον, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχτεί το περιβάλλον και η φύση της περιοχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα για τις κοινωνιολογικές, αρχιτεκτονικές και πολιτιστικές επιπτώσεις της ανάπτυξης σε ακτίνα μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το κατάλυμα. Με βάση τα αποτέλεσμά της, η ομάδα του «Buahan, a Banyan Tree Escape» αποφάσισε τι είδους δραστηριότητες θα προτείνει στους επισκέπτες της, διασφαλίζοντας ότι εκείνοι κατανοούν τη σχέση του resort με την κοινότητα και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει ο τόπος. Είτε λοιπόν κάνετε πεζοπορία στη φύση είτε μυείστε στην τοπική γαστρονομία είτε εξασκείστε στη γιόγκα είτε μαθαίνετε να φτιάχνετε φυτικά σκευάσματα, όλα σχετίζονται με τον μπαλινέζικο πολιτισμό και το πώς οι ντόπιοι συνδέονται με τον θεό, τη φύση και τους άλλους ανθρώπους. Σας προτρέπει να ανοιχτείτε και να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες σε καθετί που δοκιμάζετε – γιατί αυτό αποτελεί τον πυρήνα των εμπειριών που σχεδιάζουν.  

Από το resort δεν θα μπορούσε να λείπει το Toja Spa που προωθεί τις παραδοσιακές μεθόδους ευεξίας από το χωριό Buahan και τις γύρω περιοχές και προσφέρει πνευματική και σωματική αναζωογόνηση με τη συμμετοχή Μπαλινέζων θεραπευτών.

escape.banyantree.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή