Biosphere, το νέο κατάλυμα της Treehotel

Biosphere, το νέο κατάλυμα της Treehotel

To νέο δεντρόσπιτο Biosphere της Treehotel στο δάσος της περιοχής Harads στη Σουηδική Λαπωνία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας και βοηθά στη διάσωση του ντόπιου πληθυσμού των πτηνών.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Treehotel, που δραστηριοποιείται στη Σουηδική Λαπωνία, είναι γνωστή για τις εμπειρίες φιλοξενίας που προσφέρει με καταλύματα πάνω σε… δέντρα, καθένα από τα οποία έχει μια ξεχωριστή ταυτότητα και αλληλεπιδρά με τον τρόπο του με το δάσος. Το τελευταίο πρότζεκτ της πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τον Σουηδό ορνιθολόγο Ulf Öhman και ονομάζεται Biosphere. Εστιάζεται στη βιωσιμότητα και στον φυσιολατρικό τουρισμό και βρίσκεται στο χωριό Harads, περίπου 70 λεπτά από το αεροδρόμιο της πόλης Luleå. Ο σκελετός της κατασκευής περιβάλλεται από 350 σπίτια πουλιών και μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στα πεύκα. Στόχος του Biosphere είναι να ενισχύσει το φυσικό περιβάλλον και την αύξηση του πληθυσμού των πτηνών, καθώς οι απογραφές δείχνουν ότι αυτός ολοένα και συρρικνώνεται – είτε λόγω της ανεξέλεγκτης δασοκομίας είτε λόγω της κλιματικής αλλαγής που έχει επηρεάσει το δασικό οικοσύστημα της περιοχής. Για παράδειγμα, η αφθονία εντόμων έρχεται νωρίτερα μέσα στο έτος, με αποτέλεσμα, όταν εκκολάπτονται τα αυγά των πουλιών, να μη βρίσκουν εύκολα τροφή στη διάρκεια του χειμώνα. Στο 34 τ.μ. σπίτι της Biosphere φτάνει κανείς μέσω μιας γέφυρας και για το interior design του επιλέχθηκαν σκούροι τόνοι και οργανικά υλικά. treehotel.se 

Biosphere, το νέο κατάλυμα της Treehotel-1
© 2022, Mats Engfors
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή