Νέα εποχή για το Serpentine Pavilion

Το 21ο Serpentine Gallery Pavilion στους κήπους των ανακτόρων του Κένσινγκτον στο Λονδίνο έχει τίτλο Black Chapel και σχεδιάστηκε από τον εικαστικό Theaster Gates – είναι το πρώτο περίπτερο στην ιστορία της διοργάνωσης που δεν ανατέθηκε σε αρχιτέκτονα.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωτοποριακός θεσμός αρχιτεκτονικών εγκαταστάσεων που ξεκίνησε το 2000 έχει παρουσιάσει μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα του χώρου μέχρι σήμερα. Στο πνεύμα των τελευταίων χρόνων, όπου αναδεικνύονται ανερχόμενα ταλέντα, το Black Chapel, που προκρίθηκε στον διαγωνισμό για το Serpentine Pavilion 2022, σχεδίασε ο καλλιτέχνης Theaster Gates με έδρα το Σικάγο και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αρχιτεκτονικού γραφείου David Adjaye. Το «Μαύρο παρεκκλήσι» που προτείνει ο Gates μοιάζει οπτικά με αρχαίο κλίβανο και είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να διαλογιστεί. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί επτά έργα που κρέμονται από την οροφή και δίπλα στην πόρτα μια χάλκινη καμπάνα, που καλεί σε συνάθροιση και περισυλλογή. Ο Gates είναι ο πρώτος μη αρχιτέκτονας που υπογράφει εγκατάσταση στην ιστορία του θεσμού. Έως 16/10.  serpentinegalleries.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή