Αίγυπτος: Μια πόλη με γοητευτικό παρελθόν και ζωντανό παρόν

Αίγυπτος: Μια πόλη με γοητευτικό παρελθόν και ζωντανό παρόν

Αρχαία αντικείμενα και σύγχρονα έργα τέχνης παρουσιάζει το μουσείο Bozar την έκθεση Alexandria: Past Future και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα πολλά πρόσωπα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτότυπη έκθεση «Alexandria: Past Future» του μουσείου Bozar μάς προτρέπει να ανακαλύψουμε ξανά την Αλεξάνδρεια μέσα από τα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας και τη σύγχρονη τέχνη. Με αντικείμενα που χρονολογούνται από την ίδρυσή της το 330 π.Χ. έως το 381 μ.Χ., αλλά και μέσα από βυζαντινά και αραβο-ισλαμικά κατάλοιπα προβάλλεται η κληρονομιά μιας γοητευτικής πόλης, που υπήρξε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο με μεγάλη επιρροή. Τη σημερινή πλευρά της αναδεικνύουν 17 σύγχρονοι καλλιτέχνες με μια επιλογή έργων (πίνακες, φωτογραφίες, γλυπτά, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις) που διευρύνουν την άποψη του επισκέπτη για την αιγυπτιακή πόλη. Από 30/9/2022 έως 8/1/2023. bozar.be

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή