Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης 

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης 

6 νέα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης διεκδικούν την προσοχή μας με το εκλεπτυσμένο ντιζάιν και την ισχυρή τοπική τους ταυτότητα.

6' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1 Hotel Casa Sagnier

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -1
Αναβιώνοντας το πνεύμα του Καταλανού αρχιτέκτονα του οποίου το όνομα φέρει, το ξενοδοχείο Casa Sagnier ισορροπεί τη σπιτική ατμόσφαιρα με τη διαχρονική αισθητική και τις σύγχρονες υπηρεσίες. © Rafael Vargas

Στην οδό Rambla Catalunya, της συνοικίας Eixample, το Hotel Casa Sagnier έχει αναμφίβολα ισχυρό χαρακτήρα, καθώς διατηρεί το στιλ και το πνεύμα του διάσημου δημιουργού του, χωρίς να πέφτει σε υπερβολές. Στεγάζεται στο κτίριο που ήταν το σπίτι και το στούντιο του Enric Sagnier i Villavecchia (1858-1931), ενός από τους πιο επιδραστικούς και παραγωγικούς Ισπανούς αρχιτέκτονες (περισσότερα από 460 έργα, πολλά από τα οποία θεωρούνται ορόσημα της πόλης, όπως ο Ναός της Ιερής Καρδιάς, φέρουν την υπογραφή του). Αν και λειτουργεί ως ξενοδοχείο από το 2008, πρόσφατα η οικογένεια Pérez-Sala, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, αποφάσισε να αναλάβει η ίδια τη διαχείρισή του, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην ταυτότητά του. Τα 51 δωμάτια ανακαινίστηκαν πλήρως, κάνοντας ισορροπημένη χρήση των αντικών και των σύγχρονων στοιχείων άνεσης. Το μπουτίκ ξενοδοχείο διαθέτει ποικιλία σε χώρους διαμονής, προσφέροντας από mini rooms των 12 τ.μ. μέχρι σουίτες. Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, όλα διαθέτουν πουπουλένια παπλώματα και κλινοσκεπάσματα υψηλής ποιότητας, μίνι μπαρ, τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο και προϊόντα περιποίησης.

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -2

Στο χρονολογούμενο το 1892 κτίριο, η ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και ανάδειξης της κληρονομιάς του Sagnier αποδείχθηκε πρόκληση για τους TurullSørensen architects, οι οποίοι δεν επιχείρησαν να αναδημιουργήσουν την κατοικία του αρχιτέκτονα αλλά να προσφέρουν έναν διαχρονικό χώρο, ενσωματώνοντας στοιχεία από διάφορα έργα του (ιαματικά λουτρά, κατοικίες, ξενοδοχεία, ναούς, δημόσια κτίρια). Η ανακαίνιση επαναφέρει την ατμόσφαιρα που είχε η οικία, δημιουργώντας ενδιαφέροντα σημεία συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εστιατόριο Cafè de l’Arquitecte του ισογείου, που ενσωματώθηκε από την πρώτη στιγμή στον γαστρονομικό μικρόκοσμο της γειτονιάς.

hotelcasasagnier.com, από 218 ευρώ

2 Kimpton Vividora Ηotel

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -3
Από τη δροσερή ταράτσα με την πισίνα και το φιλόξενο λόμπι μέχρι τα δωμάτια, όλοι οι χώροι του Kimpton Vividora υιοθετούν τη ζωντάνια της Βαρκελώνης. © WWW.LORENZOVECCHIA.COM

Το Kimpton Vividora Hotel είναι ένα νέο ξενοδοχείο της Γοτθικής Συνοικίας, που αποτυπώνει στην καλύτερη εκδοχή του το αυθεντικό και μοντέρνο στιλ της Βαρκελώνης, σε ένα προσεγμένο περιβάλλον, χωρίς προσποιητή ευγένεια. Η πισίνα στον τελευταίο όροφο απολαμβάνει πανοραμική θέα, ενώ το φιλόξενο εσωτερικό περιλαμβάνει μπαρ, εστιατόριο, γυμναστήριο, αίθουσες ευεξίας, όλα όσα χρειάζεται κανείς έπειτα από ώρες περιηγήσεων στα αξιοθέατα της πόλης. 

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -4
© WWW.LORENZOVECCHIA.COM

Τους χώρους διακοσμούν έργα ντόπιων καλλιτεχνών, οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται παρουσιάζουν Βαρκελωνέζους μουσικούς, ενώ ακόμη και τα προϊόντα περιποίησης παράγονται στην ευρύτερη περιοχή. Ό,τι προσφέρεται εδώ φέρει τον ρυθμό, τη γεύση και τη σφραγίδα της πόλης.
To Kimpton Vividora Hotel διαθέτει 156 δωμάτια και 10 σουίτες. Τα standard και premium δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κρεβάτια king-size, καφετιέρες και χαλάκι γιόγκα. Για όσους αναζητούν επιπλέον πολυτέλεια, οι σουίτες, με διαφορετικό στιλ η καθεμία, έχουν ιδιωτική βεράντα ή μπαλκόνι, σαλόνι και άνετους επιπλέον χώρους.

kimptonvividorahotel.com, από 261 ευρώ

3 The Hoxton, Poblenou

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -5

Ο όμιλος Ennismore με έδρα το Λονδίνο κομίζει τη δική του κουλτούρα φιλοξενίας στη γειτονιά Poblenou της Βαρκελώνης. Την περιοχή που κάποτε ήταν ταυτισμένη με τη λειτουργία των κλωστοϋφαντουργιών της πόλης, στην ανατολική της πλευρά, επέλεξε η αλυσίδα για το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ισπανία, που έχει δυναμικότητα 240 δωματίων.

Η ομάδα σχεδιασμού μελέτησε το έργο του Iσπανού Ricardo Bofill (1932-2022), γνωστού για τη χρήση πολύχρωμων, γεωμετρικών στοιχείων και την αναμόρφωση παλιών κτιρίων. Η ευρηματικότητα με την οποία επαναπροσδιόριζε παλιά βιομηχανικά κτίρια την οδήγησε στην επιλογή πολλών από τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν, όπως κεραμικά πλακίδια και σκυρόδεμα. Η ζεστή παλέτα χρωμάτων –τερακότα, πράσινο της ελιάς, κίτρινο, παστέλ ροζ–, τα τοπικά υλικά και οι μεσογειακές φυτεύσεις αποδίδουν με συνέπεια το βαρκελωνέζικο φως και την ατμόσφαιρα της πόλης. Στα δωμάτια, τα εμπριμέ υφάσματα με εφέ vintage και οι χειροποίητες ταπετσαρίες από την Ινδία κάνουν αναφορά στο παρελθόν της συνοικίας Poblenou και στις κλωστοϋφαντουργίες που υπήρχαν εκεί.

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -6
Αντλώντας έμπνευση από το βιομηχανικό παρελθόν της γειτονιάς, το Hoxton Poblenou αγαπά τις ζεστές αποχρώσεις και προτείνει κοινόχρηστους χώρους που λειτουργούν ως σημεία αναφοράς.  

Σήμα κατατεθέν όλων των The Hoxton hotels είναι τα λόμπι, που διαμορφώνονται ως μικροί κοινωνικοί, κοινοτικοί κόμβοι. Στο Hoxton Poblenou μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή φέρνουν τη ζωή της πόλης στο εσωτερικό. Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία κοσμεί το μπαρ, που λειτουργεί όλη τη μέρα σερβίροντας καφέ και ποτά, ενώ μικρές γωνιές εδώ κι εκεί με φυτά και ιδιαίτερα έπιπλα συνθέτουν έναν άνετο, ζωντανό και ανοιχτό σε όλους χώρο.

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -7

Εκτός από τα 240 δωμάτιά του, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πισίνα και μπαρ στην ταράτσα, all-day εστιατόριο για πίτσα και comfort food, χώρους συσκέψεων και εκδηλώσεων. 

thehoxton.com, από 175 ευρώ

4 Hotel Boutique Mirlo Barcelona

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -8
© Job Vermeulen

Το Hotel Boutique Mirlo Barcelona στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίσμα με χαρακτήρα και περιβάλλεται από όμορφο κήπο. Βρίσκεται στην εκλεπτυσμένη περιοχή Sarrià-Sant Gervasi, στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον λόφο Tibidado και το πάρκο Güell.

Στο πολυτελές κατάλυμα θα βρείτε εστιατόριο, εξωτερική πισίνα, μπαρ και κοινόχρηστο lounge, σπα και κέντρο ευεξίας. Oι αποχρώσεις του λευκού και το ξύλο πρωταγωνιστούν στα μεγάλα, φωτεινά και κομψά διακοσμημένα δωμάτια, το καθένα από τα οποία διαθέτει το δικό του ιδιωτικό χαμάμ ‒ ό,τι πρέπει για μερικές στιγμές χαλάρωσης μετά από μια γεμάτη μέρα στην πόλη. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης 24ωρη ρεσεψιόν, υπηρεσία μεταφοράς, υπηρεσία δωματίου και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Σερβίρει ευρωπαϊκό ή à la carte πρωινό.

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -9

mirlobarcelona.com, από 230 ευρώ

5 Yurbban Ramblas

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -10
Στιλάτο και μοντέρνο, το Yurbban Ramblas ελκύει κυρίως νεαρούς ταξιδιώτες,  που αγαπούν τη μόδα, παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες. 

Στην καρδιά της Βαρκελώνης, στον πεζόδρομο Las Ramblas, το Yurbban Ramblas Boutique Hotel συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο ντιζάιν. Το διατηρητέο κτίριο λειτούργησε ως ξενοδοχείο για πρώτη φορά το 2019 με το όνομα Casa Volver, που θα πει «ένα σπίτι για να επιστρέφεις». Το 2021 εντάχθηκε στην οικογένεια των Yurbban Hotels, με στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής. 

Το λόμπι, οι διάδρομοι και τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με έργα τέχνης και φωτογραφίες, σε μια προσπάθεια διάδοσης και έμπρακτης υποστήριξης της τέχνης του φωτορεπορτάζ, η οποία απορρέει από την ίδια τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου. Όλα τα έργα προέρχονται από ντόπιους φωτογράφους και καλλιτέχνες.

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -11

Η διαμονή προσφέρεται σε 43 δωμάτια έξι διαφορετικών κατηγοριών (μικρά, δίκλινα, Ramblas, Ramblas Superior, junior σουίτες και οικογενειακά). Τα μισά έχουν θέα στη Las Ramblas και τα άλλα μισά στο εσωτερικό αίθριο, ενώ είναι εξοπλισμένα με άνετα κρεβάτια και λευκά είδη από αιγυπτιακό βαμβάκι. Σημείο συνάντησης για όλους, το Home Bar, λίγα βήματα από το άνετο λόμπι, όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο τους, να πιουν ένα ποτό, να εργαστούν ή απλώς να χαλαρώσουν στο ήσυχο περιβάλλον του.

yurbbanramblas.com, από 120 ευρώ

6 Nobu Hotel Barcelona

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -12
Με το διάσημο εστιατόριο Nobu του 23ου ορόφου, σοφιστικέ διακόσμηση και σύγχρονες υπηρεσίες, η αλυσίδα των Nobu Hotels κάνει τη θεαματική άφιξή της στην καταλανική πρωτεύουσα.

Στο Nobu Hotel Barcelona, του ομίλου Nobu Hotels, που ίδρυσαν οι Nobu Matsuhisa, Robert De Niro και Meir Teper, ο μινιμαλιστικός ιαπωνικός σχεδιασμός συναντά τις καταλανικές επιρροές. Κάθε ξενοδοχείο Nobu, εξάλλου, στοχεύει στη δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής ταυτότητας, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του «kokoro», δηλαδή «από καρδιάς»: αγαπά την αυθεντικότητα και σέβεται οτιδήποτε αληθινό και πηγαίο. 

Βαρκελώνη: Κάνουμε check in σε 6 νέα ξενοδοχεία της πόλης -13

Σε κοντινή απόσταση από τη γειτονιά Eixample, το νέο ξενοδοχείο συνδυάζει την επαγγελματική εξυπηρέτηση με τον διακριτικό σχεδιασμό και την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. Διαθέτει 259 κομψά δωμάτια –ανάμεσά τους και 43 σουίτες–, σπα και γυμναστήριο, καθώς επίσης εξατομικευμένους χώρους συσκέψεων και εκδηλώσεων. Στον 23ο όροφο, το παγκοσμίου φήμης Nobu Restaurant υπόσχεται σοφιστικέ γαστρονομικές εμπειρίες διά χειρός Nobu Matsuhisa και πανοραμική θέα στην πόλη. Στα Nobu Hotels το φαγητό διαδραματίζει έτσι κι αλλιώς κεντρικό ρόλο στην εμπειρία της φιλοξενίας. Από το πρωινό ή τα σνακ μέχρι το δείπνο, όλα τα μενού είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό. 

barcelona.nobuhotels.com, από 200 ευρώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή