Η εγκατάσταση Shadows του Olafur Eliasson στην Ντόχα εντυπωσιάζει

Η εγκατάσταση Shadows του Olafur Eliasson στην Ντόχα εντυπωσιάζει

Μέσα από τις αντανακλάσεις και τους αντικατοπτρισμούς της εγκατάστασης Shadows στην έρημο της Ντόχα στο Κατάρ, ο Olafur Eliasson προσκαλεί τους επισκέπτες σε επανασυγχρονισμό με τον πλανήτη.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασχίζοντας την έρημο βόρεια της Ντόχα, οι ταξιδιώτες συναντούν την εγκατάσταση «Shadows» του Olafur Eliasson από μεταλλικούς δίσκους και γυάλινες επιφάνειες-καθρέφτες, που επιτρέπουν την προβολή, την αντανάκλαση και τον αντικατοπτρισμό των στοιχείων που βρίσκονται γύρω τους. O Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης προτρέπει τους επισκέπτες να κοιτάξουν ψηλά και να δουν τον εαυτό τους κάτω από τη γη, καθώς το έργο του πραγματεύεται τον επανασυγχρονισμό με τον πλανήτη. Το Shadows είναι ανάμεσα στις 40 δημόσιες αναθέσεις τέχνης που έγιναν σε διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι Jeff Koons, Yayoi Kusama κ.ά., με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που ξεκίνησε και θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Θεωρώντας την τέχνη «αγωγό διαλόγου» που δίνει την ευκαιρία σε διαφορετικές κοινότητες και πολιτισμούς να συναντηθούν, ο Eliasson επισήμανε ότι δουλεύοντας στο Κατάρ ήρθε αντιμέτωπος με αξίες που είναι διαφορετικές –και ενίοτε ριζικά αντίθετες– από τις δικές του. olafureliasson.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή