Τρία νέα vintage ευρωπαϊκά ξενοδοχεία που θα λατρέψετε

Τρία νέα vintage ευρωπαϊκά ξενοδοχεία που θα λατρέψετε

Τρεις νέοι χώροι διαμονής σε Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη και Παρίσι συνδυάζουν τη σύγχρονη αισθητική με τις vintage πινελιές

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Στοκχόλμη, Ett Hem 

Από το μίνιμαλ σκανδιναβικό ντιζάιν, του οποίου υπήρξε σημαντική εκπρόσωπος, η Στοκχόλμη σήμερα προσφέρει πολυτελή μοντέρνα διαμονή αγκαλιάζοντας μια πιο ζεστή προσέγγιση που έλκει τις αναφορές της από διαφορετικές κουλτούρες και ιστορικές περιόδους. Το ύφος αυτό επικρατεί γενικότερα στις σκανδιναβικές χώρες τα τελευταία χρόνια, και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Ett Hem, στο γεμάτο ζωή από κομψά εστιατόρια και μπαρ Ostermalm, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της συγκεκριμένης τάσης στον χώρο της μπουτίκ φιλοξενίας. Διαθέτει 12 ευρύχωρα και ψηλοτάβανα δωμάτια, αποπνέοντας ατμόσφαιρα άλλης εποχής, η οποία δεν περιορίζεται στα λουλουδάτα κλινοσκεπάσματα.  Το ξενοδοχείο υιοθετεί τις δροσερές αποχρώσεις του γκρι και του μπλε με φωτεινές προσθήκες στις αποχρώσεις του κόκκινου, που προσδίδουν στα δωμάτια μοντέρνα, αλλά κομψή αίσθηση. Ένα αρχοντικό, το οποίο δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε.

Οι επισκέπτες νιώθουν από την πρώτη στιγμή άνετα και οικεία. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το vintage και δίνοντας την αίσθηση σπιτιού, όχι απλώς ξενοδοχειακού υπνοδωματίου. Η ιδιαίτερη προσωπικότητά τους τα διαφοροποιεί από τα αντίστοιχα άλλων πολυτελών καταλυμάτων.

Στους κοινόχρηστους χώρους, που είναι όλοι κομψοί και προσεγμένοι, υπάρχει βιβλιοθήκη και μικρά καθιστικά για χαλάρωση ή συνάντηση με άλλους ταξιδιώτες. Το γεύμα σερβίρεται στον περιφραγμένο κήπο ή στην κουζίνα, όπου οι επισκέπτες συγκεντρώνονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, που αναβιώνει την κλασική, παλαιού τύπου φιλοξενία. Σάουνα, χαμάμ και υπηρεσίες σπα εμπλουτίζουν την εμπειρία διαμονής. 

Tο Ett Hem Stockholm είναι pet friendly ξενοδοχείο. Λόγω θέσης, προσφέρεται για εξορμήσεις για shopping, ενώ διαθέτει στους πελάτες του ποδήλατα για βόλτες στην πόλη.

etthem.se

2. Κοπεγχάγη, Soho House 

Τρία νέα vintage ευρωπαϊκά ξενοδοχεία που θα λατρέψετε-1

Στο κανάλι Nyhavn της Κοπεγχάγης, στο κτίριο ενός παλιού τελωνείου με θέα στην προκυμαία, άνοιξε πρόσφατα το πρώτο μέλος του club Soho House στη Σκανδιναβία. Αντίθετα όμως με ό,τι θα περίμενε κανείς από μία λέσχη, το Soho House Copenhagen δεν υιοθετεί την αυστηρή αισθητική μιας λέσχης ούτε το αφαιρετικό ντιζάιν ενός σκανδιναβικού πρότζεκτ. O χώρος εμπνέεται από τη ζωντάνια της πόλης όπου βρίσκεται. Πολλαπλοί χρωματικοί συνδυασμοί και vintage δανέζικα έπιπλα, που αρχικά φάνταζαν αταίριαστα μεταξύ τους, δημιουργούν ένα φωτεινό, ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. 

Τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού της διεθνούς αλυσίδας Soho House Copenhagen, η οποία δραστηριοποιείται σε χώρους διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας, ευεξίας, κ.λπ., πέρασαν αρκετό χρόνο περιπλανώμενοι στην πόλη και σημειώνοντας αρχιτεκτονικά στοιχεία και λεπτομέρειες από διάφορα στιλ που συνθέτουν την εικόνα του τόπου. Οι καμπύλες επιφάνειες τοίχων, οι ξύλινες επενδύσεις και τα μεγάλα παράθυρα διατηρήθηκαν, καθώς δημιουργούν ένα ανάλαφρο και ευάερο περιβάλλον εσωτερικά που επικοινωνεί αρμονικά με τον εξωτερικό χώρο. Εδώ τις ζεστές ημέρες του χρόνου θα απολαύσετε ένα Picante de la Casa, το χαρακτηριστικό κοκτέιλ τεκίλας του Soho House με τσίλι.

Σε μια ενδιαφέρουσα μίξη εποχών και στιλ, τα vintage έπιπλα συνοδεύουν αντικείμενα ντιζάιν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ο τεράστιος πολυέλαιος Shell Fun από κοχύλια του διάσημου Verner Panton που κρέμεται στη ρεσεψιόν, μια πολυθρόνα Razorblade του Henning Kjaernulf με την ξύλινη πλάτη της να έχει σχήμα ξυραφιού, ενώ κουρτίνες και άλλα λευκά είδη δημιουργήθηκαν ειδικά για το Soho House Copenhagen από τη Δανή σχεδιάστρια Helene Blanche ή επιλέχθηκαν από την τοπική εταιρεία Durup.

Όσο για τη συλλογή έργων τέχνης που κοσμούν τους χώρους, αυτή είναι τολμηρά σύγχρονη και αποτελείται από 38 έργα καλλιτεχνών που έχουν γεννηθεί ή ζουν στη Δανία – ανάμεσά τους το διάσημο δίδυμο Elmgreen & Dragset με ένα γλυπτό τους. Τέλος, βάλτε οπωσδήποτε στο πρόγραμμα ένα γεύμα στο εστιατόριο Cecconi’s του Enzo Cecconi: σερβίρει πίτσα, χειροποίητα ζυμαρικά και επιλεγμένα πιάτα της βόρειας Ιταλίας.

Το Soho House είναι ένα αρκετά ευέλικτο κλαμπ, που απευθύνεται όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και στο ταξιδιωτικό κοινό. 

sohohouse.com

3. Παρίσι, Le Grand Mazarin

Τρία νέα vintage ευρωπαϊκά ξενοδοχεία που θα λατρέψετε-2

Στην παριζιάνικη γειτονιά του Le Marais, το Le Grand Mazarin είναι το τέταρτο μπουτίκ ξενοδοχείο 5 αστέρων της Γαλλίας που προστίθεται στη συλλογή της αλυσίδας Maisons Pariente. Η ατμόσφαιρά του αναβιώνει τον γαλλικό κλασικισμό με μικρές δόσεις εκλεπτυσμένης νεωτερικότητας. Στα 61 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των 11 σουιτών, ο σχεδιασμός παίζει με τις αντιθέσεις δημιουργώντας έναν περιβάλλον πολυτελές και ζεστό.

Κάθε λεπτομέρεια στο Le Grand Mazarin έχει διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει μια ξεχωριστή παριζιάνικη εμπειρία οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, πισίνα και βασικός στόχος του είναι να αποτελέσει το μέρος όπου οι Παριζιάνοι θα επιλέγουν να συναντηθούν.

Οι χώροι του εμπνέονται από τα λογοτεχνικά σαλόνια στα μεγάλα σπίτια της αριστοκρατίας, όπου έβλεπε κανείς συγγραφείς, μουσικούς, καλλιτέχνες να ανταλλάσσουν ιδέες και σκέψεις. «Θέλαμε το ξενοδοχείο να μοιάζει σαν να ήταν πάντα μέρος του Le Marais», εξηγεί ο αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων Martin Brudnizki. Ένα αστικό, σύγχρονο ξενοδοχείο που ενσωματώνει διαφορετικές εποχές και προτρέπει τους επισκέπτες του να μοιραστούν το πνεύμα της γειτονιάς, στην οποία βρίσκεται.

legrandmazarin.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή