Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι

Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι

Με περισσότερα από 200 μουσεία το Παρίσι δεν απογοητεύει τους επισκέπτες του. Τις προσεχείς εβδομάδες τρία σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης εγκαινιάζουν τρεις νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Chagall, Paris-New York

Atelier des Lumières
Από 27/2/2023 έως 7/1/2024

Στον καθηλωτικό χώρο του Atelier des Lumières τα έργα ζωγραφικής προβάλλονται ψηφιακά σε μεγάλες εγκαταστάσεις που «ζωντανεύουν» μέσω της μουσικής. Για το 2023 το αφιέρωμα που θα παρουσιάζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους μάς ταξιδεύει στο φαντασιακό σύμπαν του Marc Chagall, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τα σουρεαλιστικά έργα του καλλιτέχνη που διηγούνται ιστορίες από τη ζωή του. Πολύχρωμοι πίνακες που μοιάζουν με οράματα, με ιπτάμενες φιγούρες ανθρώπων και ζώων, θα απεικονίζονται υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, τζαζ και παραδοσιακής εβραϊκής ορχηστρικής μουσικής klezmer.

atelier-lumieres.com/

Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι-1

Avant l’Orage

Bourse de Commerce – Pinault Collection
Από 8/2/ έως 11/9/2023

Σε έναν από τους ενδιαφέροντες και συναρπαστικούς χώρους τέχνης της γαλλικής πρωτεύουσας, την Bourse de Commerce – Pinault Collection, η έκθεση Avant l’Orage («Πριν από την καταιγίδα») προσκαλεί τον επισκέπτη να σκεφτεί την αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και σκότους, άνοιξης και χειμώνα, ηλιοφάνειας και βροχής, ανθρώπινου και μη, με αφορμή τους προβληματισμούς γύρω από την κρίσιμη συνθήκη της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση αναπτύσσεται σε πολλές ενότητες και περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, ψηφιακή τέχνη και εγκαταστάσεις από καλλιτέχνες όπως Cy Twombly, Danh Vo, Frank Bowling, Anicka Yi and Pierre Huyghe.

pinaultcollection.com/fr/boursedecommerce

Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι-2

Matisse: Cahiers d’art, le tournant des années 30

Musée de l’Orangerie
Από 1/3 έως 29/5/2023

Από τα αφιερώματα που έχουν διοργανωθεί για τον Henri Matisse όλα αυτά τα χρόνια, λίγα έχουν εξετάσει το έργο του καλλιτέχνη τη δεκαετία του 1930. Την περίοδο εκείνη έπεσε σε δημιουργική ύφεση, διανύοντας μια εποχή πειραματισμού και καλλιτεχνικής ανανέωσης που διήρκεσε μέχρι το τέλος της καριέρας του. Η έκθεση «Matisse: Cahiers d’art, le tournant des années 30» διερευνά την κομβική δεκαετία μέσα από τις αρχειακές σελίδες του περιοδικού τέχνης της εποχής Cahiers d’art, το οποίο αναφερόταν τακτικά στο έργο του ζωγράφου. Το Musée de l’Orangerie παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, αξιόλογα δάνεια από αμερικανικά μουσεία – συμπεριλαμβανομένων του Large Reclining Nude και The Song – που σπάνια εμφανίζονται στη Γαλλία.

musee-orangerie.fr

Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι-3

Για διαμονή-εμπειρία

Στη λεωφόρο George V, το Bvlgari Hotel Paris συνδυάζει την υψηλή αισθητική του οίκου Bvlgari με ό,τι πιο σύγχρονο προσφέρει το σύγχρονο ντιζάιν και η τεχνολογία. Το ξενοδοχείο αποπνέει την ατμόσφαιρα και τη γοητεία μιας πολυτελούς παρισινής κατοικίας και προσφέρει άνετη διαμονή, υψηλή γαστρονομία και spa με εξατομικευμένες θεραπείες και προϊόντα Bvlgari. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έκανε το ιταλικό δίδυμο Citterio και Patricia Viel και με τη βοήθεια Γάλλων και Ιταλών τεχνιτών έκαναν τις απαραίτητες επεμβάσεις στους χώρους του καταλύματος προσδίδοντας του την απαραίτητη κομψότητα. 

bulgarihotels.com

Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι-4

Για ένα αξέχαστο brunch

Στο μοντέρνο μπιστρό Deux, στη γειτονιά της Belleville, θα απολαύσετε ένα γευστικό brunch που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σάντουιτς κροκ, σολομό gravlax με πατατοσαλάτα και αγιολί, σούπα βραστών λαχανικών, αυγά scrambled, κ.ά. Οι σεφ προμηθεύονται τις πρώτες ύλες από συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς και σερβίρουν ένα μενού που τιμά τη σχέση ποιότητας-τιμής. 

deux-restaurant.fr

Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι-5

Για δείπνο αξιώσεων

Το Il Carpaccio, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, σερβίρει εξαιρετικές ιταλικές γεύσεις με αυθεντικότητα μέσα και έξω από την κουζίνα. Στεγάζεται στο ξενοδοχείο Le Royal Monceau – Raffles Paris. Στη φιλόξενη σάλα του θα δείτε τους σεφ Oliver Piras και Alessandra Del Favero να αλληλεπιδρούν με τους θαμώνες και να μοιράζονται μαζί τους την αγάπη τους για τη γαστρονομία με ένα δημιουργικό μενού που αναδεικνύει την εμπειρία τους, τιμά τις παραδοσιακές γεύσεις και αγαπά τα εποχικά προϊόντα. 

raffles.fr/paris

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή