To «θαύμα» του Johannes Vermeer

Το αφιέρωμα που διοργανώνει το μουσείο Rijksmuseum στον Ολλανδό ζωγράφο θεωρείται το μεγαλύτερο γεγονός φέτος στον χώρο της τέχνης - ο διεθνής Τύπος το αποθεώνει.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Rijksmuseum παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ολλανδό ζωγράφο του 17ου αιώνα Johannes Vermeer (1632-1675), με 28 από τα 37 έργα που αποτελούν τη συνολική παραγωγή του καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων των δύο μοναδικών τοπίων που έχει φιλοτεχνήσει: μια θέα της πόλης από το ποτάμι και ενός δρόμου με τυπικά ολλανδικά σπίτια. Ο διεθνής Τύπος υποδέχτηκε το εικαστικό γεγονός με διθυραμβικά σχόλια: «Μια διεθνής πράξη λατρείας», «Είναι κάτι περισσότερο από μια έκθεση», «Είναι θαύμα », γράφουν μεταξύ άλλων οι Financial Times, Guardian, Washington Post, παροτρύνοντας το κοινό να ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για να την απολαύσει. Ο Vermeer θεωρείται ο «δάσκαλος» του οικείου και του ρεαλισμού, λόγω της σημασίας που έδινε στη λεπτομέρεια, παρότι οι  πίνακές του ήταν προϊόντα μυθοπλασίας. Το μουσείο εκθέτει το έργο του με βάση τις θεματικές που ο ίδιος ανέπτυξε, αναδεικνύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου που πραγματευόταν ο ζωγράφος.  
Έως 06/2023. rijksmuseum.nl

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή