Κιότο: Φωτογραφικό φεστιβάλ και κερασιές

Κιότο: Φωτογραφικό φεστιβάλ και κερασιές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο, το τοπικό Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο του Κιότο ανακοινώνει την ημερομηνία που προβλέπεται ότι θα ανθίσουν τα πρώτα μπουμπούκια στα κλαδιά των κερασιών – συνήθως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Από εκείνη την ημέρα, τα πάρκα της πόλης γεμίζουν κόσμο, που εδώ και αιώνες διατηρεί ζωντανή την ιαπωνική παράδοση του «Xανάμι», δηλαδή την παρατήρηση των μικροσκοπικών λουλουδιών. Με το σκεπτικό πως η εποχή των ανθισμένων κερασιών είναι ίσως ο πιο κατάλληλος μήνας για μια επίσκεψη στο Κιότο, οι διοργανωτές του φωτογραφικού φεστιβάλ «Κyotographie» επέλεξαν τον Απρίλιο για την έναρξη των 13 εκθέσεων, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες την ευκαιρία να συνδυάσουν τους περιπάτους στην ύπαιθρο με την περιήγηση στα μουσεία, στις γκαλερί, στα μνημεία και τα ιστορικά κτίρια, που θα τις φιλοξενήσουν.

Οι ομορφιές του φυσικού κόσμου βρίσκονται, άλλωστε, στο επίκεντρο αρκετών ενοτήτων της διοργάνωσης, καθώς κεντρικός θεματικός άξονας του φετινού φεστιβάλ είναι το περιβάλλον. Ξεχωρίζουν τα πορτρέτα άγριων ζώων στη σειρά «Μore than Ηuman» του Λονδρέζου φωτογράφου Τim Flach και οι εικόνες της ομαδικής έκθεσης «Nature in Tokyo» σε επιμέλεια της εφημερίδας Le Monde. Ακόμη, τοπία του Αρη, φωτογραφημένα στο πλαίσιο αποστολών της NASA, περιλαμβάνει η ενότητα «Mars, a photographic exploration», που φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Κιότο. Στο «ανθρώπινο» περιβάλλον εστιάζουν καλλιτέχνες όπως ο Taishi Hirokawa, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες φωτογραφίζει τοπία της Ιαπωνίας με πυρηνικούς σταθμούς να διακρίνονται στο βάθος. Η έκθεσή του, με τίτλο «Still crazy», πραγματοποιείται στον αρχαίο ναό Shimogamo, ένα μνημείο Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO στα βόρεια της πόλης.

To 2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Kyotographie» αρχίζει στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.kyotographie.jp.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή