Ταξίδι α λα Τζεϊμς Μποντ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή του Τζέιμς Μποντ στις κινηματογραφικές αίθουσες, εκτός από τη… φρενίτιδα που δημιούργησε στους απανταχού φαν, έχει κάνει και τους travel editors σε όλο τον κόσμο να ξεσκονίζουν επίμονα τις λίστες τους. Δεν είναι, εξάλλου, και λίγοι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που έχουν συνδέσει το όνομά τους με κάποια από τις 26 ταινίες της σειράς.

Πρώτο και καλύτερο, το νησιωτικό σύμπλεγμα Khao Phing Kan στην Ταϊλάνδη, γνωστό και ως Νησί του Τζέιμς Μποντ, που χρησίμευσε ως κρησφύγετο του Σκαραμάνγκα στον «Ανθρωπο με το χρυσό πιστόλι» και… πρωταγωνίστησε επίσης στο φιλμ «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει». Τα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής διοργανώνουν θεματικά tours και ημερήσιες εκδρομές.

Ο Τζορτζ Λάζενμπι δεν μακροημέρευσε ως πράκτορας 007, ωστόσο το εστιατόριο Piz Gloria στις ελβετικές Αλπεις, όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», έχει φροντίσει να αξιοποιήσει και με το παραπάνω τη σχέση του με τον ήρωα του Ιαν Φλέμινγκ: σερβίρει πλουσιοπάροχο πρωινό μπουφέ James Bond, φιλοξενεί μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στον 007, προσφέρει προσομοίωση πτήσης με το ελικόπτερο της ταινίας και διαθέτει κινηματογραφική αίθουσα που προβάλλει -τι άλλο;- αποσπάσματα από το φιλμ.

Για να γράψει πάντως τα 14 βιβλία της σειράς, ο Ιαν Φλέμινγκ δεν γυρνούσε με μια βαλίτσα στο χέρι. Τόπος έμπνευσής του ήταν η Τζαμάικα, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Fleming Villa, την οποία έχτισε λίγο αργότερα, λειτουργεί σήμερα ως τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας…

www.jamesbondisland.com,

http://schilthorn.ch,

 www.theflemingvilla.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή