Eνα Shakespeare Shake, παρακαλώ!

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι πελάτες του φημισμένου Shakespeare and Company στο 5o διαμέρισμα του Παρισιού φαντάζονταν μαζί με τον ιδιοκτήτη, George Whitman, πώς θα έμοιαζε το καφέ που τόσο ονειρευόταν να ανοίξει δίπλα στο βιβλιοπωλείο του, αν ποτέ ελευθερωνόταν ο χώρος.

Του χάριζαν, μάλιστα, σκίτσα που έδειχναν στοίβες με βιβλία ακουμπισμένα στα μικρά τραπεζάκια στο πλακόστρωτο.

Το όνειρο του Whitman πραγματοποίησε τελικά τον περασμένο Οκτώβριο η κόρη του Sylvia, η οποία μεταμόρφωσε ένα παλιό κατάστημα χαρτικών σε φιλικό και ζεστό καφέ.

Τα ρετρό πλακάκια έχουν παραμείνει, ενώ από τα μεγάλα παράθυρα οι θαμώνες μπορούν να ρίχνουν ματιές στη Notre Dame καθώς γεύονται χορτοφαγικά πιάτα και γλυκά με αγγλικές και αμερικανικές επιρροές.

Πολλές από τις συνταγές προέρχονται από έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το ερωτηματολόγιο του Προυστ είναι γραμμένο στους δίσκους σερβιρίσματος, ενώ αρκετά από τα smoothies και τους χυμούς έχουν το όνομα διάσημων συγγραφέων. 

www.shakespeareandcompany.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή