Τόσο μακριά, τόσο κοντά

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα ξεκίνησαν από ένα παιδικό βιβλίο, το «Oh, wie schön ist Panama» (Ω, πόσο όμορφος είναι ο Παναμάς) του δημοφιλούς -στη Γερμανία- συγγραφέα και εικονογράφου Janosch. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ένας αρκούδος και μια τίγρη, αναζητώντας τον εξωτικό Παναμά, ανακαλύπτουν ξανά την ομορφιά του ίδιου τους του σπιτιού. 

Η ιδέα για το εστιατόριο Panama, που άνοιξε τον περασμένο μήνα στην Potsdamer Strasse στο Βερολίνο, προέκυψε όταν ο ιδιοκτήτης του, που διάβαζε το συγκεκριμένο παραμύθι στη μικρή του κόρη, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα bar restaurant που θα ικανοποιεί την ανάγκη για το μακρινό και το διαφορετικό, χωρίς να στερείται την οικειότητα ενός σπιτιού.

Το ντεκόρ είναι φιλόξενο και εξωτικό συνάμα, ενώ το μενού δανείζεται συστατικά και τεχνικές από ξένες κουζίνες, παντρεύοντάς τες με τη γερμανική. Η φιλοσοφία του χώρου είναι, φυσικά, πως ο παράδεισος βρίσκεται… δίπλα μας. Συνοδεύστε το πιάτο σας με ένα από τα εξαιρετικά κοκτέιλ, εμπνευσμένα από τις χώρες που επισκέφτηκε ο Μάρκο Πόλο.

http://oh-panama.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή