Μια ένεση πολιτισμού

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χώρος πολιτισμού Faena Forum, όραμα του Αργεντινού εργολάβου Alan Faena, είναι η νέα εντυπωσιακή δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου ΟΜΑ, του οποίου ηγείται ο Ολλανδός Rem Koolhaas.

Η πολυαναμενόμενη άφιξη ήρθε να συμπληρώσει το σύμπλεγμα ξενοδοχείων, κατοικιών, εστιατορίων και καταστημάτων που απαρτίζουν τα έξι οικοδομικά τετράγωνα της γειτονιάς Faena στο Mαϊάμι των ΗΠΑ.

Το Forum αποτελείται από δύο κτίρια, το ένα σε σχήμα κύβου και το άλλο σε σχήμα κυλίνδρου, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ.

Από τη βάση του κυλίνδρου έχει αφαιρεθεί μία φέτα, κάνοντας την είσοδο στο κτίριο πιο θεαματική, ενώ εξίσου εμβληματική είναι η θολωτή κεντρική σκηνή.

Το Forum μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα μεγάλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, παραστάσεις, συνέδρια και συμπόσια, αλλά και μικρότερες, όπως εκθέσεις τέχνης.

Φιλοδοξία των δημιουργών του είναι να προσελκύσει σε πιο πνευματικές απολαύσεις τους κατοίκους μιας πόλης ταυτισμένης  με τον παραθερισμό και τη διασκέδαση. www.faena.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή