Eπιστήμη για όλους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο συχνά σπαζοκεφαλιάζουν τα παιδιά προσπαθώντας να κατανοήσουν κάποιο φαινόμενο της φυσικής και πόσο πιο εύκολο θα ήταν αν μπορούσαν να το παρατηρήσουν στην πράξη ή –ακόμα καλύτερα– να το προκαλέσουν τα ίδια…

Στο Experimentarium, λίγο έξω από την Κοπεγχάγη, η επιστήμη και η τεχνολογία διδάσκονται μέσα από τον πειραματισμό εδώ και 26 χρόνια.

Στο ανακαινισμένο και διπλάσιο σε μέγεθος, μάλιστα, μουσείο για όλη την οικογένεια που λειτουργεί από τον περασμένο μήνα, η διαδικασία της μάθησης γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη μέσα από 16 διαδραστικές αίθουσες, που εκπαιδεύουν, διασκεδάζουν και προπαντός κρατούν παιδιά, νέους και ενηλίκους σε διαρκή κίνηση.

Μέχρι και ο κινηματογράφος γίνεται βιωματικός μέσα από προβολές σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που επιτρέπει στον θεατή να «πρωταγωνιστήσει» στην ταινία.

Οι Δανοί αρχιτέκτονες CEBRA σχεδίασαν το νέο κτίριο στοχεύοντας στην αίσθηση της κίνησης και τοποθέτησαν στο φουαγιέ μια απαστράπτουσα ελικοειδή χάλκινη σκάλα που λειτουργεί και συμβολικά, παραπέμποντας στη διπλή έλικα του DNA.

www.experimentarium.dk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή