Ονειρευτήκατε παλάτια;

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δε θα χρειαστείτε βασιλικές διασυνδέσεις για να διαβείτε το κατώφλι αυτού του παλατιού κοντά στην πόλη Aix-en-Provence στην καρδιά της Προβηγκίας, αν και ενδέχεται να αισθανθείτε λίγο πιο… γαλαζοαίματοι μετά από μερικές διανυκτερεύσεις εδώ.

Το Château de Fonscolombe του 18ου αιώνα μετά από 18 μήνες ανακαίνισης λειτουργεί πλέον ως πεντάστερο ξενοδοχείο, πιστό στο εκλεπτυσμένο στιλ της αριστοκρατικής οικογενείας Fonscolombe που έζησε εδώ και έγραψε ιστορία.

Ένας εκ των απογόνων, ο Μαρκήσιος de Saporta συγκεκριμένα, παλαιοβοτανολόγος στο επάγγελμα, λέγεται πως αλληλογραφούσε με τον Δαρβίνο, ενώ καλεσμένη της οικογενείας υπήρξε ακόμα και η βασίλισσα της Αγγλίας.

Η διαμονή στο παλάτι προσφέρεται σε 50 δωμάτια βασιλικών προδιαγραφών και στις παροχές περιλαμβάνονται spa, εξωτερική πισίνα και το εστιατόριο L'Orangerie, στο οποίο εκτός από γκουρμέ πιάτα θα μπορέσετε να γευτείτε και κρασιά από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στους φημισμένους αμπελώνες του παλατιού εδώ και αιώνες.

fonscolombe.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή