Και εγένετο φως

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιµη να επανασυνδεθεί µε το κοινό της και τους καλλιτέχνες της είναι πλέον η παγκοσµίως γνωστή γκαλερί σύγχρονης τέχνης Hayward Gallery στο Λονδίνο (τµήµα του κέντρου τεχνών Southbank Center), που παρέµενε κλειστή από το 2015 λόγω αναστήλωσης.

Οι εργασίες είχαν κριθεί αναγκαίες ώστε να επανέλθει στην αρχική του µορφή το κτίριο του 1968 –αντιπροσωπευτικό δείγµα λονδρέζικου μπρουταλισµού– στο οποίο στεγάζεται, καθώς λίγο µετά την κατασκευή τους οι 66 εντυπωσιακοί πυραµιδοειδείς φεγγίτες του καλύφθηκαν µε ψευδοροφή εξαιτίας διαρροών.

Πρωταρχικό µέληµα του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Feilden Clegg Bradley Studios που ανέλαβε την αναστήλωση ήταν να αφαιρέσει την ψευδοροφή και να ανακατασκευάσει τους φεγγίτες, προκειµένου το ηλιακό φως να µπορεί να διεισδύει πλέον στις αίθουσες του επάνω ορόφου, αναδεικνύοντας έτσι µε όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο τα εκτιθέµενα έργα – κατά παράδοση αποτελούν ό,τι πιο πρωτοπόρο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τέχνη.

southbankcentre.co.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή